ΤΑΞΙΔΙΑWEEKENDS

Η Πελοπόννησος όπως δεν την έχεις ξαναδεί

Ειδυλλιακά μονοπάτια, μαγεμένα δάση, σταματημένα στον χρόνο χωριά. Ένα μαγικό βιντεάκι από την Κυνουρία θα σου ανοίξει την όρεξη για εκδρομή.

Η Πελοπόννησος όπως δεν την έχεις ξαναδεί

Τι ξέρεις για τη Βόρεια Κυνουρία; Η γωνιά της Αρκαδίας που ακουμπά από τη μια στον Αργολικό Κόλπο και από την άλλη στις βουνοπλαγιές του Πάρνωνα είναι ο ιδανικός προορισμός κάθε εποχή του χρόνου: Για βουτιές στο Άστρος το καλοκαίρι, πεζοπορίες στα αρχαία μονοπάτια του Πάρνωνα την άνοιξη, δραστηριότητες στη φύση που οργιάζει το φθινόπωρο, χουχούλιασμα πλάι στο αναμμένο τζάκι σε ορεινά χωριά τον χειμώνα.

Από τα κρυστάλλινα νερά και τις χρυσές παραλίες των θαλασσινών χωριών της Βόρειας Κυνουρίας, βρίσκεστε μεμιάς στις καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα τα ορεινά χωριά του οποίου ντύνονται κάθε εποχή και με μια διαφορετική χρωματική παλέτα.

Η Βόρεια Κυνουρία είναι ένας τόπος με βαθιές ρίζες στον χρόνο. Μπορείτε να επισκεφτείτε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά μοναστήρια κτισμένα πάνω σε βράχους, παραδοσιακά χωριά το καθένα με τη δική του ιδιαιτερότητα.

Για τους λάτρεις των εναλλακτικών σπορ η θάλασσα και ο Πάρνωνας σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε πολλές δραστηριότητες: Να περπατήσετε σε αρχαία μονοπάτια, να κάνετε τοξοβολία, να εξερευνήσετε ποτάμια και πηγές, να κάνετε κάθε είδους θαλάσσιο σπορ.

Στη Βόρεια Κυνουρία δεν χρειάζεται να διαλέξετε ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα. Μπορείτε να απολαύσετε τα παράλια και τα ορεινά χωριά της κάθε εποχή του χρόνου. Θα ανακαλύψετε έναν πανέμορφο τόπο που προσφέρει πραγματική αναψυχή και προσφέρεται για κάθε μικρή ή μεγάλη απόδραση.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Ο πολιτισμός είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο κάτι περισσότερο από ένα ατύχημα του σύμπαντος."

Αντρέ Μαλρώ, 1901-1976, Γάλλος συγγραφέας & πολιτικός

  • 1912 - Ξεσπάει ο Α' Βαλκανικός Πόλεμος.
    1922 - Ιδρύεται το BBC.
    1979 - Ο Οδυσσέας Ελύτης τιμάται με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY