ΤΑΞΙΔΙΑWEEKENDS

Παραλίες «καβάτζες» για ήρεμα μπάνια στην Αττική

Είναι πανέμορφες, «μυστικές» και ό,τι πρέπει για απομόνωση. Δείτε τις πιο… καβατζωτές παραλίες της Αττικής και χάρτες για να τις προσεγγίσετε.

Παραλίες «καβάτζες» για ήρεμα μπάνια στην Αττική

Ωραία τα μπάνια στις δημοφιλείς και γνωστές παραλίες της Αττικής, όμως αν ποτέ θελήσουμε να απομακρυνθούμε από τα… κοινά, τι επιλογές έχουμε;

Αρκετές και εν πολλοίς «μυστικές». Μέχρι να αποκτήσουν και αυτές χαρακτήρα celebrity, προλάβετε να πιάσετε θέση για βουτιά σε παραλίες – καβάτζες της Αττικής.

Μικρό Σέσι
ΧάρτηςΑυτήν την μικρή παραλιούλα με δέντρα που φτάνουν σχεδόν ως το κύμα, για την απαραίτητη φυσική σκιά, ωραία αμμουδιά και καθαρά νερά, θα την προσεγγίσετε περιμετρικά, από το μονοπάτι που ξεκινά από την ψαροταβέρνα του Κόλλια.

Ακτή Ασημάκη
ΧάρτηςΔεν ανήκει στον ομώνυμο οικισμό, είναι ελεύθερη και έχει ωραία αμμουδιά, διάφανα νερά και μπόλικη φυσική σκιά. Για να την προσεγγίσετε ακολουθείτε το δρομάκι στο πλάι του συγκροτήματος.

Τσίου
ΧάρτηςΈνας μίνι κολπίσκος στο Σούνιο, με λίγο χώρο για να απλώσετε πετσετούλες στα βράχια και τέλεια νερά, βαφτίστηκε – άγνωστο γιατί – Τσίου από τους ντόπιους και είναι μια ωραιότατη καβάτζα για βουτιές. Η πρόσβαση απαιτεί πέντε λεπτά περπάτημα σε μονοπάτι.

Χαμολιά
ΧάρτηςΒρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή, κοντά στην Βραυρώνα, και προσφέρεται για βουτιές από τα βράχια που μπαίνουν μέσα στη θάλασσα και φτιάχνουν φυσικούς βατήρες. Είναι ένας ήρεμος και συνήθως απάνεμος κολπίσκος.

Μικρό Πήλιο
ΧάρτηςΠεύκα μέχρι την παραλία, φαράγγι, βότσαλο, γαλαζοπράσινα νερά. Ένα… μικρό Πήλιο, μεταξύ της Παραλίας Βαρνάβα και της Παραλίας των Αγίων Αποστόλων Αττικής σας καλεί να το ανακαλύψετε. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται είτε με τα πόδια, είτε με σκάφος.

Παραλία Σουνίου
Χάρτης 

Θα τη βρείτε κάτω από τον Ναό του Ποσειδώνα, έχει αφράτη άμμο μέσα κι έξω από το νερό, ωραία νερά και τέλεια θέα στον φωτισμένο ναό τα βράδια –πράγμα που την καθιστά ιδανική για βραδινό μπάνιο.

Η «μυστική» παραλία του Άγιου Νικόλαου
Χάρτης


Πηγή: nou-pou.gr

Σούπερ νερά, μερικά βράχια για βουτιές και αρκετή σκιά από τον παρακείμενο βράχο. Η πρώτη μυστική παραλία στον Άγιο Νικόλαο της Αναβύσσου προσεγγίζεται από το μονοπατάκι που ξεκινά από το εκκλησάκι. Σε ένα σημείο θα βρεθείτε σε σταυροδρόμι, προχωράτε δεξιά και βγαίνετε στην μίνι αυτή παραλία.

Οι «κρυφές» παραλίες του Λαιμού ΒουλιαγμένηςΕίναι στην πλειοψηφία τους βραχώδεις, αλλά αυτό δε θα σας απασχολήσει ιδιαίτερα. Την πρώτη θα τηn προσεγγίσετε από το ξενοδοχείο Margi, τη δεύτερη από το τέλος της οδού Ανέμων και η τρίτη βρίσκεται δίπλα στον μώλο της οδού Ακτής. 

Περισσότερα για αυτές τις παραλίες θα βρείτε εδώ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"1792 - Γαλλική Επανάσταση: Η Εθνική Συνέλευση (Convention Nationale), η οποία είχε αναδειχθεί με καθολική ψηφοφορία, κατάργησε την μοναρχία. Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ και η οικογένειά του φυλακίστηκαν.
1934 - Γέννηση του Λέοναρντ Κόεν, Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συγγραφέας
1937 - Πρώτη έκδοση του Χόμπιτ από τον Τόλκιν.
1964 - Ανεξαρτησία της Μάλτας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1981 - Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει πλήρη ανεξαρτησία στο Μπελίζε
1991 - Ανεξαρτησία της Αρμενίας από την ΕΣΣΔ."

Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

  • Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά.

© 2002-2018 MEDIA2DAY