ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

5 υπέροχες πόλεις για Χριστούγεννα στην Ιταλία

Ονειρεύεσαι γιορτές στην Ιταλία; Βρήκαμε πέντε οργανωμένα ταξίδια που συμφέρουν, για Ρώμη, Βενετία, Φλωρεντία, Μιλάνο και Νάπολη.

5 υπέροχες πόλεις για Χριστούγεννα στην Ιταλία

της Ηρώς Κουνάδη

Μαγικά στολισμένοι δρόμοι, φωταγωγημένα palazzi, κοσμοπλημμυρισμένες πλατείες, φανταστική κουζίνα, εορταστική ντόλτσε βίτα. Με δυο λόγια… Χριστούγεννα στην Ιταλία. Και αν ανησυχείς για τις τιμές που θα είναι… εκεί που είναι κι αυτός που γιορτάζουμε (και δεν έχεις άδικο) τα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν φτιάξει πακέτα που συμφέρουν. Ρίξε μια ματιά.

Στη Ρώμη


Η Αιώνια Πόλη δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από μαγική τις ημέρες των γιορτών. Το Imagination Travel έχει ένα τετραήμερο πακέτο (τριών διανυκτερεύσεων, σημαίνει αυτό) στα 329€ το άτομο χωρίς τους φόρους των αεροδρομίων (υπολόγισε έξτρα γύρω στα 150€) που περιλαμβάνει τις πτήσεις με την Alitalia, βαλίτσα ως 23 κιλά, τα πήγαινε-έλα στο αεροδρόμιο, ξενοδοχείο με πρωινό, και ξενάγηση στη Ρώμη και τις κατακόμβες της. Προαιρετικά, έχει και ξενάγηση στο Βατικανό, με έξτρα κόστος 35€ το άτομο.

Στο Μιλάνο


Η άτυπη «πρωτεύουσα» του ιταλικού βορρά δεν είναι μόνο η επιτομή του ιταλικού στυλ, βρίσκεται και σε απόσταση αναπνοής από μέρη όπως η Βερόνα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, η υπέροχη Λίμνη Κόμο, η μεσαιωνική Πάρμα με τις φημισμένες χριστουγεννιάτικες αγορές της και το ελβετικό Σαιντ Μόριτζ. Όλα αυτά τα μέρη συμπεριλαμβάνονται στο 5ήμερο πακέτο του Smile Acadimos, στα 495€ το άτομο (συν 170€ για φόρους αεροδρομίων και checkpoints). Πτήσεις της Aegean, ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό στο Μιλάνο, και όλες οι μεταφορές και περιηγήσεις περιλαμβάνονται στο πακέτο.

Στη Φλωρεντία


Η βασίλισσα της Αναγέννησης, η υπέροχη Φλωρεντία περιλαμβάνεται στο γκράντε 7ήμερο πακέτο του Ginis Travel, μαζί με τη Σιένα, τη Βενετία, τη Βερόνα και τη Ρώμη. Οι έξι διανυκτερεύσεις μοιράζονται ως εξής: 2 στη Φλωρεντία, 2 στη Βενετία και 2 στη Ρώμη. Η τιμή είναι 625€ το άτομο (συν 165€ φόροι) και περιλαμβάνει πτήσεις με Alitalia, όλες τις διανυκτερεύσεις σε 4άστερα ξενοδοχεία με πρωινό, και όλες τις μεταφορές και ξεναγήσεις που θα δεις αναλυτικά εδώ

Στη Βενετία


Ό,τι και να λέμε… σαν τη Βενετία στον κόσμο δεν υπάρχει άλλη −ακόμα και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις τραγικές πρόσφατες φυσικές καταστροφές. Και βρήκαμε και σούπερ πακετάκι, με πλοία αντί για αεροπλάνα, για να γλιτώσεις και τους φόρους των αεροδρομίων –θα χρειαστείς όμως μερικές παραπάνω μέρες άδεια: 9 για την ακρίβεια. Το πακέτο είναι του Signature Travel, κοστίζει 565€ το άτομο και περιλαμβάνει έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων με πρωινό (2 στη Φλωρεντία, 2 στη Βενετία και 2 στη Ρώμη) και άλλες δύο στο πλοίο, συν όλα τα πήγαινε-έλα και τις ξεναγήσεις που περιγράφονται εδώ.  

Στη Νάπολη και τον ιταλικό νότο


Καλός και ο βορράς, αλλά η Μεσόγειός μας έχει άλλη χάρη, δε βρίσκεις; Γιορτές στον ιταλικό νότο, στο Κάπρι, στις Ακτές του Αμάλφι, στην Πομπηία και το Ποζιτάνο, μεταξύ άλλων νότιων θαυμάτων, προτείνει το Versus Travel, με ένα 6ήμερο πακέτο στην τιμή των 699€ το άτομο χωρίς τους φόρους (255€ αν θέλεις και ταξιδιωτική ασφάλιση μαζί). Περιλαμβάνει δύο διανυκτερεύσεις στη Νάπολη και τρεις στο Σαλέρνο, όλες σε ξενοδοχεία 4 αστέρων με πρωινό, τρία δείπνα στο Σαλέρνο, πτήσεις με Aegean, όλες τις μετακινήσεις και πολλές, μα πολλές ξεναγήσεις που θα δεις αναλυτικά εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Το ταλέντο δεν υπάρχει. Ταλέντο είναι να έχεις τη λαχτάρα να κάνεις κάτι."

Jacques Brel

  • 1943 - Πρώτη εκτέλεση στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου. Νεκρός πέφτει από τα πυρά ο έφεδρος υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Λεβί από τα Ιωάννινα «επειδή αποπειράθηκε να δραπετεύσει την ημέρα της σύλληψής του»

© 2002-2019 MEDIA2DAY