ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Το ήξερες ότι υπάρχουν οργανωμένα ταξίδια για ΑμεΑ;

Εκδρομές στην Ελλάδα και ταξίδια στο εξωτερικό ειδικά για ανθρώπους με κινητικές ή άλλες δυσκολίες οργανώνουν τα ταξιδιωτικά γραφεία της Ελλάδας.

Το ήξερες ότι υπάρχουν οργανωμένα ταξίδια για ΑμεΑ;

της Ηρώς Κουνάδη

Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο ανάμεσα σε εσένα και το πάθος σου για ταξίδια. Ειδικά όσο τα χρόνια περνούν, και ο δημόσιος χώρος γίνεται ολοένα και πιο προσβάσιμος (κυρίως στο εξωτερικό –στα καθ’ ημάς έχουμε δρόμο ακόμα) τα ταξίδια με αναπηρικό αμαξίδιο, με λευκό μπαστούνι, με ξεναγό που να γνωρίζει άπταιστα τη νοηματική δεν έχουν πια καμία διαφορά από εκείνα χωρίς.

Τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία προσφέρουν εδώ και καιρό οργανωμένα πακέτα ταξιδιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το Mazi Travel, για παράδειγμα, έχει εδώ μια ενδιαφέρουσα λίστα επιλογών, από την οποία ξεχωρίσαμε το 5ήμερο ταξίδι στη Σικελία που ξεκινά από 438€ το άτομο. Στις προτάσεις του ταξιδιού περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, επίσκεψη στο μουσείο αφής, και δραστηριότητες όπως καταδύσεις, οδήγηση 4Χ4 και παραδοσιακό σικελιάνικο ψάρεμα όλα ειδικά σχεδιασμένα για τυφλούς και άτομα με κινητικά προβλήματα. Άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση είναι το 4ήμερο στη Βαρκελώνη, που ξεκινά από 295€ το άτομο.Το Himalaya Travel έχει εδώ μια πλήρως ενημερωμένη λίστα με ξενοδοχεία στην Ελλάδα που είναι 100% προσβάσιμα για αμαξίδια. Διοργανώνει, επίσης, ομαδικά ταξίδια σε εσωτερικό και εξωτερικό ειδικά σχεδιασμένα για άτομα με αναπηρία. Τα πακέτα περιλαμβάνουν διαμονή, ξεναγήσεις και μεταφορές με ειδικά διαμορφωμένα mini bus ή πούλμαν.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες είναι και οι προτάσεις του Eria Travel, που δραστηριοποιείται στην Κρήτη, και σχεδιάζει απολύτως προσβάσιμες ημερήσιες εκδρομές διάρκειας 5 έως 8 ωρών με ξεναγό, όπως αυτή στα Λευκά Όρη, τον Αποκώρωνα και τη Λίμνη Κουρνά, ή εκείνη στη Μονή Γωνιάς και το Κολυμπάρι, που περιλαμβάνει και επίσκεψη στο (επίσης 100% προσβάσιμο) Μουσείο Γεωργίας της Κρήτης.Αν, τέλος, προτιμάς τις θαλάσσιες εκδρομές από εκείνες της ξηράς, τα κρουζιερόπλοια της Celestyal έχουν καμπίνες κατάλληλες για ΑμεΑ (τις εξωτερικές καμπίνες XG, συγκεκριμένα). Αυτό ισχύει και για όλα τα πλοία της MSC (λεπτομέρειες εδώ) και της Pullmantur. Το θέμα εδώ είναι πως σε λιμάνια που η αποβίβαση γίνεται με λέμβους (επειδή το πλοίο δεν χωράει να δέσει) δεν θα μπορείς να κατεβείς. Η Celestyal Cruises στην ειδική ενότητα για επιβάτες με κινητικά προβλήματα επισημαίνει πως τα δρομολόγιά της περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα με δύο λιμάνια τέτοιου τύπου. Η Σαντορίνη, ας πούμε, είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Οι καλλιτέχνες είναι οι μοναχοί της αστικής κοινωνίας."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

  • 1837-Ιδρύεται η Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.
    1990- Με το Νόμπελ Ειρήνης βραβεύεται ο ηγέτης της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
    1999-Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στην ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα»

© 2002-2019 MEDIA2DAY