ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Μήπως συμφέρει να πάω με αεροπλάνο;

Βάλαμε κάτω τις τιμές αεροπορικών και ακτοπλοϊκών, και καταλήξαμε πού συμφέρει να πας με αεροπλάνο και πού με πλοίο –αν δε βιάζεσαι.

Μήπως συμφέρει να πάω με αεροπλάνο;

της Ηρώς Κουνάδη

Σε γενικές γραμμές, αν ο προορισμός σου δεν είναι συγκλονιστικά μακρινός (στη Ρόδο για παράδειγμα το γρηγορότερο που μπορείς να φτάσεις με πλοίο είναι 15 ώρες παρά κάτι) το πλοίο σε συμφέρει. Όχι, όμως, πάντα. Σε αρκετές περιπτώσεις η διαφορά με το αεροπλάνο είναι αμελητέα, και αν συνυπολογίσεις και τις ώρες που γλιτώνεις, έχεις σημαντικούς λόγους να το σκεφτείς.

(*) Όλα αυτά, προφανώς, τα λέμε για τον Σεπτέμβρη –και για τους μήνες που τον ακολουθούν. Μες στον Αύγουστο, ούτε που να το σκεφτείς.

Στη Σαντορίνη…

Η Ryanair πάει κι έρχεται με 80€ (την συγκεκριμένη τιμή εντοπίσαμε για αναχώρηση Παρασκευή 6/9 και επιστροφή Πέμπτη 12/9). Η διάρκεια της πτήσης είναι 50 λεπτά.

Το φθηνότερο πλοίο που εντοπίσαμε είναι το Superferry από Ραφήνα, που κοστίζει 35€ one way και 70€ με επιστροφή. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι οκτώμιση ώρες. Το ταχύτερο είναι το Worldchampion Jet, που φεύγει από τον Πειραιά, και φτάνει Σαντορίνη σε 4 ώρες και 40 λεπτά, αλλά κοστίζει 79,70€ μόνο πήγαινε.

Στα Χανιά…

Η Sky Express πετάει με 115€ με επιστροφή, πολλές διαφορετικές ημερομηνίες του Σεπτεμβρίου. Η πτήση διαρκεί μία ώρα.

Η ANEK Lines μας φέρνει από τον Πειραιά σε εννιά ώρες, με 76€ πήγαινε-έλα.

Στην Ικαρία…

Η Sky Express μας πηγαινοφέρνει με 120€ τον Σεπτέμβριο, με την πτήση να διαρκεί 55 λεπτά.

Η Blue Star σαλπάρει από τον Πειραιά και φτάνει στον Εύδηλο μετά από εξίμιση ώρες, με το εισιτήριο στα 71€ πήγαινε-έλα.

Στην Κάρπαθο…

Η Aegean μας πηγαίνει με 96€ μετ’ επιστροφής, σε διάφορες ημερομηνίες του Σεπτεμβρίου (δες το low fare calendar εδώ https://el.aegeanair.com/organoste/low-fare-calendar/). Η πτήση διαρκεί μία ώρα και πέντε λεπτά.

Με πλοίο, η συντομότερη διαδρομή είναι 17 ώρες και 45 λεπτά (υπάρχει και 27ωρη, αν ενδιαφέρεσαι, μπορείς να το μετρήσεις για κρουαζιέρα) η οποία κοστίζει 88€ πήγαινε-έλα.

Στην Κεφαλονιά…

Η Aegean πάει κι έρχεται με 81€ σε 55 λεπτά. Την τιμή εντοπίσαμε, μεταξύ άλλων, για αναχώρηση το Σάββατο 14/9 και επιστροφή το Σάββατο 21/9.

Από την Πάτρα, το Andreas Kalvos της Ionian Group μας πάει Κεφαλονιά σε τρεισήμιση ώρες με κόστος 30€ πήγαινε-έλα.

Στη Ρόδο…

Η Aegean πετάει στα τέλη Σεπτεμβρίου με 89€ πήγαινε-έλα, με την πτήση να διαρκεί μία ώρα.

Με πλοίο, η συντομότερη διαδρομή είναι 14 ώρες και 40 λεπτά, με την Blue Star, και κοστίζει 105€ πήγαινε-έλα. Απίστευτο, αλλά ναι, εδώ το αεροπλάνο είναι όντως φθηνότερο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Ο πολιτισμός είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο κάτι περισσότερο από ένα ατύχημα του σύμπαντος."

Αντρέ Μαλρώ, 1901-1976, Γάλλος συγγραφέας & πολιτικός

  • 1912 - Ξεσπάει ο Α' Βαλκανικός Πόλεμος.
    1922 - Ιδρύεται το BBC.
    1979 - Ο Οδυσσέας Ελύτης τιμάται με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY