ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Κρουαζιέρα τέχνης φέρνει το Λούβρο στην Αθήνα

Το 2020 το Λούβρο ξεκινά 10ήμερες κρουαζιέρες τέχνης στη Μεσόγειο και τον Περσικό Κόλπο, με το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Le Lyrial.

Κρουαζιέρα τέχνης φέρνει το Λούβρο στην Αθήνα

Πώς θα σου φαινόταν να μάθεις τα πάντα για την τέχνη ενός από τα κορυφαία μουσεία στον κόσμο… εν πλω; Το μουσείο του Λούβρου συνεργάζεται με τη γαλλική εταιρεία κρουαζιερών πολυτελείας Ponant για να διοργανώσει του χρόνου δύο κρουαζιέρες αφιερωμένες στην τέχνη.

Η πρώτη κρουαζιέρα θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2020, και θα ξεκινήσει από την Αθήνα για να καταλήξει στη Βενετία, διασχίζοντας επί 10 ημέρες τα νερά της Μεσογείου και της Αδριατικής.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχει ο γενικός επιμελητής και διευθυντής του Τμήματος Διακοσμητικών Τεχνών στο Λούβρο Jannic Durant και ο επιμελητής Ludovic Laugier, υπεύθυνος αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων στο Τμήμα Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων.

Η δεύτερη κρουαζιέρα θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2020 στον Περσικό Κόλπο, ξεκινώντας από την πρωτεύουσα του Ομάν, Μουσκάτ, και καταλήγοντας μετά από εννέα μέρες στο Άμπου Ντάμπι.

Οι κρουαζιέρες θα περιλαμβάνουν ομιλίες από επιμελητές και διευθυντές τμημάτων του Λούβρου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στους ταξιδιώτες το πολιτιστικό υπόβαθρο έργων τέχνης που εκτίθενται στο παρισινό μουσείο και τα οποία προέρχονται από χώρες τις οποίες θα επισκεφθεί το κρουαζιερόπλοιο.

Το κόστος, βέβαια, δεν θα είναι αμελητέο: Περί τα 3.500 ευρώ το άτομο κοστίζει η κρουαζιέρα που θα πραγματοποιηθεί στη Μεσόγειο και την Αδριατική με το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Le Lyrial, το οποίο διαθέτει μόνο 112 δωμάτια και σουίτες.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο ιδεαλιστής περπατά στις μύτες των ποδιών του, ο υλιστής στις φτέρνες του."

Malcolm de Chazal, Φιλόσοφος

  • 480 π.Χ. – Ναυμαχία του Αρτεμισίου: Ο ενωμένος ελληνικός στόλος υπό το Σπαρτιάτη ναύαρχο Ευρυβιάδη εξαναγκάζει σε υποχώρηση τον περσικό στόλο στο ακρωτήριο Αρτεμίσιο της Βόρειας Εύβοιας.
    1933 - Στην Ινδία αποφυλακίζεται κάτισχνος μετά από 8 ημέρες απεργίας πείνας ο Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος είχε ξεκινήσει την απεργία, διαμαρτυρόμενος για τη νέα σύλληψή του από τις βρετανικές αρχές.
    1939 - Υπογραφή Συμφώνου μη Επίθεσης μεταξύ Γερμανίας και Σοβιετικής Ένωσης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY