ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Η Πάρος το πρώτο νησί χωρίς πλαστικά απορρίμματα

Το πρόγραμμα Clean Blue Paros υπόσχεται να κάνει την Πάρο το πρώτο νησί της Μεσογείου που δεν θα χρησιμοποιεί καθόλου πλαστικό. Τι λέτε, θα τα καταφέρει;

Η Πάρος το πρώτο νησί χωρίς πλαστικά απορρίμματα

Φαντάσου, λέει, να υπήρχε ένα νησί χωρίς καθόλου πλαστικά απορρίμματα. Φαντάσου μετά να ακολουθούσαν το παράδειγμά του κι άλλα νησιά. Και φαντάσου την Μεσόγειο, τελικά, απαλλαγμένη από πλαστικά μπουκάλια, πλαστικές σακούλες, πλαστικά καλαμάκια.

Δεν είναι ακριβώς αποκύημα της φαντασίας μας όλο αυτό. Είναι το σχέδιο του Δήμου Πάρου, που με την πρωτοβουλία Clean Blue Paros έχει σκοπό να γίνει το πρώτο νησί της Μεσογείου χωρίς πλαστικά απορρίμματα και συγχρόνως ένα εκ των πρωτοπόρων παγκοσμίως στον αγώνα εναντίον του πλαστικού στις θάλασσες του κόσμου.

Η δράση Clean Blue Paros είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Πάρου με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Common Seas, την εταιρεία εφαρμοσμένων τεχνολογιών και μεταφορών απορριμμάτων WATT. Το Cyclades Preservation Fund και το World Wildlife Fund (WWF) Ελλάς υποστηρίζουν επίσης την πρωτοβουλία, που έχει στόχο να μειώσει τα πλαστικά απορρίμματα (πλαστικά κύπελλα του καφέ, καλαμάκια, μπουκάλια νερών, συσκευασίες φαγητού και πλαστικές τσάντες) αντικαθιστώντας τα όλα με εναλλακτικές λύσεις.

Το Clean Blue Paros θα καθοδηγήσει και θα συμβάλλει με προγράμματα εκπαίδευσης για τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της Πάρου. Θα εντοπίσει και θα επενδύσει σε λύσεις που θα έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην εξάλειψη και μείωση των πλαστικών απορριμμάτων που εντοπίζονται στις θάλασσες της Πάρου. Όλοι μαζί, θα συνδράμουν στην αποτελεσματική μείωση των πλαστικών απορριμμάτων και της ρύπανσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η τύχη ευνοεί τα προετοιμασμένα μυαλά."

Louis Pasteur, 1822-1895, Γάλλος επιστήμονας

  • 480 π.Χ. - Σκοτώνεται ο Λεωνίδας στη μάχη των Θερμοπυλών, μαζί με τους 300 του και τους 700 Θεσπιείς
    1882 - Ακούγεται για πρώτη φορά στη Μόσχα, στον Καθεδρικό του Σωτήρα, η Οβερτούρα του 1812, του Τσαϊκόφσκι
    1968 - Η Σοβιετική Ένωση καταλύει την Άνοιξη της Πράγας
    1991 - Το Κοινοβούλιο της Βαλτικής δημοκρατίας της Εσθονίας κηρύσσει πλήρη ανεξαρτησία από την ΕΣΣΔ

© 2002-2019 MEDIA2DAY