ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Δεν μένουν πια Έλληνες στα ξενοδοχεία της Ελλάδας

Ακριβαίνουν τα ξενοδοχεία μας, φτωχαίνουμε εμείς. Και άλλα ενδιαφέροντα (πλην όχι αισιόδοξα) νέα από την έκθεση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.

Δεν μένουν πια Έλληνες στα ξενοδοχεία της Ελλάδας

Σταθερά καλοκαιρινός παραμένει ο τουρισμός μας, με τον Μάιο ωστόσο να σημειώνει εντυπωσιακή αύξηση στις κρατήσεις από το 2016.

Πέντε περιοχές της χώρας συγκεντρώνουν πάνω από το 85% τουριστικών καταλυμμάτων και αντίστοιχα κίνησης. Όχι ότι δεν θα το μάντευες, αλλά αυτές είναι: Κρήτη, Νότιο Αιγαίο, Ιόνιο, Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

Περισσότεροι τουρίστες πήγαν τη σαιζόν 2017-18 στην Τουρκία (39,5 εκατομμύρια) απ’ ό,τι στην Ελλάδα (33,1 εκατομμύρια). Θα φταίνε οι καλύτερες τιμές της γείτονος, αν μας επιτρέπετε μια εκτίμηση.

Μιλώντας για τιμές, ελάχιστοι είναι πια οι Έλληνες που μένουν στα ελληνικά ξενοδοχεία. Για την ακρίβεια, το 84% των διανυκτερεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2018 ήταν ξένων τουριστών.

Και για να σου μαυρίσουμε λίγο ακόμα την ψυχούλα, το ποσοστό των διανυκτερεύσεων Ελλήνων σε ξενοδοχεία της Ελλάδας έχει συρρικνωθεί στο 16%, από 26% που ήταν το 2010.

Το θλιβερό του θέματος, βέβαια, είναι κοινωνικό. Από στυγνής οικονομικής απόψεως μπορούμε να ανοίξουμε σαμπάνιες: Τριπλάσια 5άστερα έχουμε ως χώρα σε σχέση με το 2000, 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια επενδύθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια σε ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις ξενοδοχείων.

Όλα αυτά, και άλλα τέτοια ενδιαφέροντα, τα λέει η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος με τίτλο «Εξελίξεις στα βασικά μεγέθη της ελληνικής ξενοδοχίας το 2018», την οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά μαζί με τα ενδιαφέροντα διαγράμματά της, εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Ένας άντρας που δεν λέει ψέματα σε μια γυναίκα, δεν νοιάζεται πολύ για τα αισθήματά της."

Olin Miller, 1918-2002, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1054 - Οριστικοποιείται το Σχίσμα μεταξύ της Ορθόδοξης εκκλησίας και της εκκλησίας της Ρώμης.
    1944 - Πραγματοποιείται αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Αδόλφου Χίτλερ στο αρχηγείο του στο Ράστενμπουργκ.
    1969 - Οι αστροναύτες Νηλ Άρμστρονγκ και Έντουιν Ώλντριν γίνονται οι πρώτοι άνθρωποι που προσεδαφίζονται στη Σελήνη.

© 2002-2019 MEDIA2DAY