ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Τέλεια μέρη στον πλανήτη μακριά από όλους κι από όλα

Έχεις κι εσύ εκείνες τις φορές που σκέφτεσαι «θα σας παρατήσω όλους και θα πάω σε ένα ερημονήσι»; Σου βρήκαμε τα σωστά ερημονήσια.

Τέλεια μέρη στον πλανήτη μακριά από όλους κι από όλα

Η Αγία Ελένη

Το νησί όπου πέθανε εξόριστος ο Ναπολέοντας είναι βρετανικό έδαφος στο Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό –η κοντινότερη στεριά απέχει σχεδόν δύο χιλιάδες χιλιόμετρα, και είναι η δυτική ακτή της Αφρικής.Η Αγία Ελένη έχει ακριβώς το μέγεθος της Αμοργού (121 τετραγωνικά χιλιόμετρα) και πληθυσμό 4.500 κατοίκων.

Το ΠίτκαιρνΜια σταλιά νησάκι, 47 τετραγωνικά χιλιόμετρα όλο κι όλο, απέχει 5.512 χιλιόμετρα από τη Νέα Ζηλανδία, βρίσκεται σχεδόν καταμεσής του Ειρηνικού Ωκεανού, και κατοικείται από 50 όλους κι όλους ανθρώπους. Όλοι τους είναι απόγονοι των στασιαστών του πλοίου του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας HMS Bounty, που το εγκατέλειψαν και βρέθηκαν εδώ μαζί με κάποιους Ταϊτινούς οι οποίοι τους ακολούθησαν το 1789. Σήμερα, το νησί τους είναι υπερπόντιο βρετανικό έδαφος.

Τα ΚόκοςΝησιά της Αυστραλίας, που όμως βρίσκονται γεωγραφικά πιο κοντά στην Ινδονησία, τα Κόκος, γνωστά και ως Κήλινγκ, έχουν λιγότερους από 600 κατοίκους να ζουν στα μόλις 14 τετραγωνικά τους χιλιόμετρα. Μόνο δύο από τα συνολικά 27 κοραλλιογενή νησιά κατοικούνται.

Το Νιούε

Ένα από τα μεγαλύτερα κοραλλιογενή νησιά του πλανήτη μας, το Νιούε είναι ανεξάρτητο κράτος, μέλος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.Λίγο μεγαλύτερο από την Ικαρία σε μέγεθος, βρίσκεται στην Πολυνησία, στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, και έχει 1.624 κατοίκους που απολαμβάνουν προνόμια όπως εντελώς δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ για όλους τους πολίτες.

Το Τριστάν ντα ΚούνιαΗ πρωτεύουσά του λέγεται Εδιμβούργο των Επτά Θαλασσών και από αυτό το τέλειο όνομα καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για βρετανικό έδαφος. Βρίσκεται σχεδόν στη μέση της απόστασης από την Αφρική στη Λατινική Αμερική, στον Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό, έχει 250 κατοίκους και έκταση 207 τετραγωνικά χιλιόμετρα –περίπου όση η Σκύρος.Η κοντινότερη στεριά απέχει 2,5 χιλιάδες χιλιόμετρα, και είναι το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. Αεροδρόμιο πάνω στο νησί δεν υπάρχει, υπάρχει όμως ωραιότατη σύνδεση με πλοία με τη Νότια Αφρική, οκτώ-εννιά φορές τον χρόνο. Τον χρόνο, ναι. Το πολύ παράξενο αυτό μέρος πρωταγωνιστεί στη μικρού μήκους ταινία 37°4 S.Η Φλορεάνα

Ένα από τα Γκαλαπάγκος του Εκουαντόρ, η Φλορεάνα απέχει 966 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα, έχει έκταση 173 τετραγωνικά χιλιόμετρα (ίσα με τη Σαμοθράκη, σα να λέμε) και πληθυσμό 100 κατοίκων.Είναι νησί ηφαιστειογενές, δημοφιλέστατος προορισμός για καταδύσεις και σνόρκελινγκ.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Πίσω από κάθε μεγάλη περιουσία κρύβεται ένα έγκλημα."

Honoré de Balzac

  • 1719- Το Λιχτενστάιν κηρύττει ανεξαρτησία από την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους.

© 2002-2019 MEDIA2DAY