ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Πού θα κάνω σκι φτηνά;

Σε ποια χιονοδρομικά θα βρούμε τις πιο χαμηλές τιμές ενοικίασης και εισόδου για σλάλομ σε πάλλευκες πλαγιές;

Πού θα κάνω σκι φτηνά;

Οι πιο οικονομικές προτάσεις εντός Ελλάδας – και μία στα Βαλκάνια.

* Πριν επισκεφτείτε κάποιο χιονοδρομικό ενημερωθείτε από το snowreport.gr για το αν είναι ανοικτό

Φαλακρό



Βρίσκεται στο ομώνυμο όρος με… αλωπεκία, 45 χιλιόμετρα από την πόλη της Δράμας και 165 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και διαθέτει πέντε πίστες όλων των βαθμών δυσκολίας, έξι αναβατήρες, σαλέ, σχολές εκμάθησης και καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού.

Το κόστος εισόδου είναι 5€ τις καθημερινές και 8€ τα ΣΚ και τις αργίες για τους ενήλικες, ενώ το κόστος ενοικίασης εξοπλισμού σκι είναι στα 10€ και στα 8€ για ανέργους.

Βίτσι



Στο όρος Βίτσι, 22 χιλιόμετρα από την Καστοριά και 225 από τη Θεσσαλονίκη, το χιονοδρομικό διαθέτει έξι πίστες, δύο αναβατήρες, σαλέ, σχολές εκμάθησης και κατάστημα ενοικίασης. Συχνά μάλιστα διοργανώνει νυχτερινά events και parties, αλλά και αγώνες αλπικού σκι.

Η είσοδος εδώ είναι 10€ για ενήλικες τα Σαββατοκύριακα (το κέντρο δεν λειτουργεί της καθημερινές), ενώ για να ενοικιάσετε εξοπλισμό για σκι, υπολογίστε 10€.

Ελατοχώρι



Στη θέση Παπά Χωράφι στα Πιέρια Όρη και με όμορφη θέα στην χερσόνησο του Άθω, το χιονοδρομικό της Πιερίας διαθέτει δέκα πίστες όλων των βαθμών δυσκολίας, αλλά και αρκετές διαδρομές εκτός πίστας. Πέντε αναβατήρες θα σας μεταφέρουν σε αυτές, ενώ στις λοιπές εγκαταστάσεις θα βρείτε snow bar, σαλέ, σχολές εκμάθησης και καταστήματα ενοικίασης.

Η είσοδος κοστίζει 12€ για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, 8€ για προσέλευση μετά τη 13.00 και 8€ τις καθημερινές και 6€ για προσέλευση μετά τη 13.00. Για ενοικίαση εξοπλισμού σκι θα πληρώσετε 12€ τα Σαββατοκύριακα και 8-10€ τις καθημερινές.

Περτούλι



Στον Κόζιακα, 40 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα και με εύκολη πρόσβαση από την εθνική οδό Τρικάλων- Άρτας, σας περιμένουν τρεις πίστες, εκ των οποίων η μία διαθέσιμη για νυχτερινό σκι. Τρεις αναβατήρες, ενοικιαζόμενα snowmobile, βόλτες με αλογάκια, δύο σαλέ, σχολές εκμάθησης και καταστήματα ενοικίασης συμπληρώνουν το προφίλ του όμορφου χιονοδρομικού.

Το κόστος εισόδου για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες είναι 10€ και 7€ τις καθημερινές. Για ενοικίαση εξοπλισμού το κόστος ανέρχεται στα 15€.

Ζήρεια



Κοντά στα Τρίκαλα Κορινθίας, και 155 χιλιόμετρα από την Αθήνα, το χιονοδρομικό της Ζήρειας διαθέτει δύο πίστες και δύο αναβατήρες, ιδανικές για αρχάριους σκιέρ. Σαλέ, σχολή εκμάθησης και καταστήματα ενοικίασης, αλλά και βόλτες με ATV – Buggy ή snowmobile στο οροπέδιο εγγυώνται πως δε θα σας λείψει κάτι από αυτό το μικρό πλην τίμιο χιονοδρομικό.

Το ημερήσιο κόστος είναι 10€, ενώ η ενοικίαση εξοπλισμού κοστίζει 15€.

Bansko



Σταθερή αξία εδώ και χρόνια για μπάτζετ χιονοδρομικές εξορμήσεις εκτός συνόρων. Οι συνολικού μήκους 70 χιλιομέτρων πίστες του –που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πίστες slalom, giant slalom και cross-country σκι συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων– θα ικανοποιήσουν εξίσου αρχάριους και έμπειρους σκιέρ. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται 27 lifts και drags. Εκ των ων ουκ άνευ, τα καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, οι σχολές σκι, οι χώροι απασχόλησης παιδιών και τα café-bars, είναι σπαρμένα σε όλη την έκταση του resort.

Το ημερήσιο πάσο κοστίζει 65 λέβα ήτοι 33€, το διήμερο 125 λέβα ήτοι 63€, ενώ για άφιξη μετά τις 12.30 (μισή μέρα) το κόστος πέφτει στα 50 λέβα ήτοι 25€. Για ενοικίαση εξοπλισμού υπολογίστε περί τα 20€ ανά ημέρα, τιμή η οποία μειώνετε αν νοικιάσετε για περισσότερες ημέρες ή νοικιάσετε λιγότερο εξοπλισμό – π.χ. μόνο σκι ή μπατόν.

Για να κλείσετε πακέτο εξόρμησης στο χιονοδρομικό, μπείτε εδώ και εδώ

Νικόλας Γεωργιακώδης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Πίσω από κάθε μεγάλη περιουσία κρύβεται ένα έγκλημα."

Honoré de Balzac

  • 1719- Το Λιχτενστάιν κηρύττει ανεξαρτησία από την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους.

© 2002-2019 MEDIA2DAY