ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Όλες οι εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Μην κανονίσετε τίποτα για την Κυριακή 26 Αυγούστου. 132 αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους για να τους απολαύσουμε λουσμένους στο φως της Πανσελήνου.

Όλες οι εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Η Πανσέληνος του Αυγούστου είναι πάντα αφορμή για γιορτή. Και φέτος, όπως κάθε χρόνο από το 2002, το Υπουργείο Πολιτισμού έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους αρχαιολογικούς χώρους που θα φιλοξενήσουν εκδηλώσεις και/ή θα παραμείνουν ανοιχτοί το βράδυ, λουσμένοι στο φως του φεγγαριού.

Σε 132 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν 95 εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, προβολές ταινιών) ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό −χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων− 37 χώροι και μουσεία. Και όλα αυτά, όπως πάντα, δωρεάν.

Η Ακρόπολη δυστυχώς λείπει για μία ακόμα χρονιά από τον κατάλογο των χώρων που θα μείνουν ανοιχτοί το βράδυ. Παρηγορηθείτε, όμως, γιατί στα highlights της Αττικής ξεχωρίσαμε τα εξής:

- Ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο θα είναι ανοιχτός μέχρι τα Μεσάνυχτα.
- Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα είναι επίσης ανοιχτό ως τα Μεσάνυχτα, με πλήθος εκδηλώσεων από τις 21.00 και μετά.
- Το Αμφιαράειο στον Ωρωπό θα είναι ανοιχτό μέχρι τα Μεσάνυχτα.
- Ο Κεραμεικός θα είναι ανοιχτός από τις 20.00 ως τις 23.45.
- Τα Προπύλαια και η Ρωμαϊκή Αγορά της Ελευσίνας θα είναι ανοιχτά μέχρι τα Μεσάνυχτα, και θα φιλοξενήσουν και μια συναυλία σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αισχύλεια.
- Η αυλή και το Καθολικό της Μονής Δαφνίου θα είναι ανοιχτά μέχρι τα Μεσάνυχτα.

Κατεβάστε παρακάτω το Σχετικό Αρχείο, για να δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου 2018 σε όλη την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Η εξίσωση της θρησκείας με την πίστη είναι μάλλον πρόσφατη."

Arnold J. Toynbee, 1889-1975, Βρετανός ιστορικός

  • 963 - Πέθανε ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ρωμανός Β'.
    1884 - Γεννήθηκε ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός.
    1945 - Στα τέλη του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου, απελευθερώνονται τα Δωδεκάνησα από την Ιταλία και ζητούν να ενωθούν με την Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY