ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Κουίζ: Σε ποια ήπειρο είναι αυτό;

Ξεχωρίζεις την Ασία από την Ωκεανία, ή μετά την Ευρώπη το χάος; Δώδεκα ερωτήσεις σε προκαλούν να αποδείξεις πόσο Μαγγελάνος είσαι.

Κουίζ: Ποια χώρα είναι μεγαλύτερη;

Πιστεύεις ότι το ‘χεις με τα μεγέθη; Δέκα ερωτήσεις σε προκαλούν να συγκρίνεις μεταξύ τους τριάντα χώρες σε έκταση και σε πληθυσμό.

Μεγάααλο κουίζ: Παγκόσμια Γεωγραφία

Χώρες, πρωτεύουσες, θάλασσες, λίμνες και βουνά. Πόσο καλός (νομίζεις ότι) είσαι στη Γεωγραφία; 40 ερωτήσεις σε προκαλούν να το αποδείξεις.

Μεγάααλο Κουίζ: Ξέρεις από ελληνική Γεωγραφία;

Σαράντα (ναι, 40) ερωτήσεις σε προκαλούν να αποδείξεις τις γνώσεις σου στην ελληνική Γεωγραφία. Πόσο έτοιμος νιώθεις;

Κουίζ: Ποιες χώρες δεν συνορεύουν;

Πιστεύεις ότι το ‘χεις με τη Γεωγραφία; Δέκα χώρες σε προκαλούν να το αποδείξεις, βρίσκοντας με ποια ΔΕΝ συνορεύουν, χωρίς να ανοίξεις χάρτη.

Κουίζ: Πού είναι αυτή η πόλη;

Δέκα πόλεις στον πλανήτη, που δεν είναι πρωτεύουσες αλλά σίγουρα τις έχεις ακουστά, σε προκαλούν να τις αντιστοιχήσεις με τις χώρες τους.

Κουίζ: Ποια πόλη της Ελλάδας είναι μεγαλύτερη;

Είναι μεγαλύτερη σε πληθυσμό η Λάρισα από τον Βόλο; Έχουν περισσότερους κατοίκους τα Τρίκαλα ή τα Γιάννενα; Εδώ σε θέλουμε…

Ακυρώθηκε το ταξίδι μου, θα πάρω αποζημίωση;

Είχες κλείσει αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψεις τις επόμενες εβδομάδες; Δες τι ισχύει με τις αποζημιώσεις για τα ταξίδια που ακυρώθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Κουίζ: Τα ποτάμια της Ελλάδας τα ξέρεις;

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας; Ποιος εκβάλλει στο Αιγαίο και ποιος στο Ιόνιο; Ένα κουίζ για τα ποτάμια της μικρής όμορφης χώρας μας.

Κουίζ: Τα κάστρα της Ελλάδας πόσο καλά τα ξέρεις;

Ξεχωρίζεις το Παλαμήδι από τον Ακροκόρινθο; Ξέρεις προς τα πού πέφτει το Χλεμούτσι, και ποια κάστρα είναι των Βυζαντινών;

"Το σινεμά είναι μια τέχνη όπου κάνεις ωραία πράγματα σε ωραίες γυναίκες."

Φρανσουά Τρυφφώ, 1932-1984, Γάλλος σκηνοθέτης

  • 1916 - Διεξάγεται η Ναυμαχία της Γιουτλάνδης, η μεγαλύτερη ναυμαχία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας
    1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2