ΤΑΞΙΔΙΑΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

12 πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Κρήτη

Οι βόλτες, οι βουτιές, τα χαϊλάητ, οι παραλίες, τα φαράγγια και όλα όσα πρέπει να κάνεις την πρώτη (και τη δέκατη, και την εκατοστή) φορά στην Κρήτη.

12 πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Κρήτη

της Ηρώς Κουνάδη

Και δύσκολο ήταν να διαλέξουμε μόνο δώδεκα, από τα εκατοντάδες διαφορετικά πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Κρήτη. Είναι, όμως, μια αρχή. Ξεκίνα να μετράς, περιμένουμε να μας πεις πόσα από αυτά έχεις ήδη κάνει.

1. Να τηλεμεταφερθείς στο βασίλειο του Μίνωα, χίλια χρόνια πριν την εποχή που έχεις στο μυαλό σου όταν λες «αρχαία Ελλάδα», με μια βόλτα στην Κνωσό.2. Να χαζέψεις (με) το ηλιοβασίλεμα όπως φαίνεται από το Ενετικό Λιμάνι στα Χανιά.3. Να περπατήσεις το φαράγγι των φαραγγιών, τα 18 χιλιόμετρα της Σαμαριάς.4. Να βουτήξεις και στον Μπάλο και στα Φαλάσαρνα, για να απαντήσεις το δύσκολο ερώτημα ποιος έχει τα καλύτερα νερά –τα καλύτερα είπαμε, όχι τα πιο Ινσταγραμικά, μη βιάζεσαι.5. Να ζαλιστείς από το εξωτικό τοπίο από τη μια και τον τουριστοχαμό από την άλλη στο Ελαφονήσι.6. …και να απαρνηθείς τελικά την πολυκοσμία του για τη γαλήνη του Κεδρόδασους δίπλα του.7. Να ξενυχτήσεις με ρακές σε μια μυστική αυλίτσα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.8. Να νιώσεις χίπης στα Μάταλα –και να ερωτευτείς την παραλία με τις σπηλιές και τα ζωγραφιστά δρομάκια τους, πέρα από κάθε προσδοκία.9. Να πάρεις το καραβάκι από την Ιεράπετρα για τις απίστευτες παραλίες της Χρυσής (που τη λένε και Γαϊδουρονήσι).10. Να δεις μινωικά ανάκτορα χωρίς τα πλήθη στην Κάτω Ζάκρο (και μετά να βουτήξεις στην τέλεια παραλία της).11. Να κουτρουβαλήσεις στην θάλασσα από τους πελώριους αμμόλοφους του Άγιου Παύλου.12. Να κάνεις μια βουτιά στη σκιά του Φραγκοκάστελλου των Δροσουλιτών.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Ο ιδεαλιστής περπατά στις μύτες των ποδιών του, ο υλιστής στις φτέρνες του."

Malcolm de Chazal, Φιλόσοφος

  • 480 π.Χ. – Ναυμαχία του Αρτεμισίου: Ο ενωμένος ελληνικός στόλος υπό το Σπαρτιάτη ναύαρχο Ευρυβιάδη εξαναγκάζει σε υποχώρηση τον περσικό στόλο στο ακρωτήριο Αρτεμίσιο της Βόρειας Εύβοιας.
    1933 - Στην Ινδία αποφυλακίζεται κάτισχνος μετά από 8 ημέρες απεργίας πείνας ο Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος είχε ξεκινήσει την απεργία, διαμαρτυρόμενος για τη νέα σύλληψή του από τις βρετανικές αρχές.
    1939 - Υπογραφή Συμφώνου μη Επίθεσης μεταξύ Γερμανίας και Σοβιετικής Ένωσης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY