ΤΑΞΙΔΙΑΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Τα ωραιότερα χωριά στην Ήπειρο

Τζουμέρκα ή Ζαγοροχώρια; Πάπιγκο ή Κεράσοβο; Ψήφισε με το χέρι στην καρδιά τα ωραιότερα χωριά της Ηπείρου, και φτιάξε μαζί μας το απόλυτο ηπειρώτικο top-10.

Τα ωραιότερα χωριά στην Ήπειρο

Να πούμε κάτι εντελώς υποκειμενικό; Η Ήπειρος παίζει σοβαρά να διεκδικεί τον τίτλο του ομορφότερου ελληνικού διαμερίσματος. Δεν είναι μόνο η απίστευτη φύση της, που δεν θυμίζει σε τίποτα ό,τι έχουμε συνηθίσει ως νότιοι για ελληνικό τοπίο, ή η φαντασμαγορική αρχιτεκτονική της, με τα πέτρινα σπιτάκια της σκεπασμένα από τις χαρακτηριστικές πλάκες που λέμε «ηπειρώτικες». Είναι και η φοβερή και τρομερή κουζίνα της, οι πάντα φιλόξενοι άνθρωποί της και –πάνω απ’ όλα− το ότι καταφέρνει παρ’ όλα αυτά κάπως μυστηριωδώς να παραμένει εκτός τουριστικής πεπατημένης.

Για όλους αυτούς τους λόγους, μας ήταν εξαιρετικά δύσκολο να φτιάξουμε το top-10 με τα καλύτερα χωριά της. Τα συγκεντρώσαμε απλώς, και σε αφήνουμε να κάνεις μόνος σου τη δύσκολη δουλειά, ψηφίζοντας τα αγαπημένα σου.


 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Η εξίσωση της θρησκείας με την πίστη είναι μάλλον πρόσφατη."

Arnold J. Toynbee, 1889-1975, Βρετανός ιστορικός

  • 963 - Πέθανε ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ρωμανός Β'.
    1884 - Γεννήθηκε ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός.
    1945 - Στα τέλη του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου, απελευθερώνονται τα Δωδεκάνησα από την Ιταλία και ζητούν να ενωθούν με την Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY