ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Πού θα μάθω αραβικά;

Ναι, είναι δύσκολα, αλλά είναι και υπέροχη –και περιζήτητη− γλώσσα. Δες πού θα κάνεις (δωρεάν και μη) μαθήματα αραβικών στην Αθήνα.

Πού θα μάθω αραβικά;

της Ηρώς Κουνάδη

Ώστε αποφάσισες να μάθεις αραβικά, και δεν θα αφήσεις κανένα (μυστήριο πλην πανέμορφο) αλφάβητο να σε τρομάξει; Είμαστε μαζί σου. Και σου βρήκαμε πού μπορείς να ξεκινήσεις να μαθαίνεις μια από τις πλέον περιζήτητες αυτή τη στιγμή γλώσσες.

Στο Διδασκαλείο του Πανεπιστημίου Αθηνών

Στο 7 της οδού Ιπποκράτους, το Διαδασκαλείο προσφέρει τμήματα αραβικών, μεταξύ άλλων πολλών γλωσσών. Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 21 Οκτωβρίου, αλλά αν ξέρεις κάποια βασικά, ή θεωρείς ότι το ‘χεις να διαβάσεις την ύλη της πρώτης εβδομάδας και να προλάβεις τους νέους συμμαθητές σου –που δεν έχουν προχωρήσει και πολύ, είναι περίπλοκο το αλφάβητο− προλαβαίνεις. Το κόστος των μαθημάτων, αν δεν είσαι φοιτητής του Καποδιστριακού, είναι 450€ για έναν χρόνο. Τα μαθήματα τελειώνουν στις 29 Μαΐου 2020. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Στον Σύλλογο Αραβικών Μελετών

Μαθήματα για παιδιά και ενήλικες, στον χώρο τους στην Ομόνοια ή online μέσω Skype, προσφέρει ο Σύλλογος Αραβικών Μελετών. Η εγγραφή κοστίζει 20€, και τα μηνιαία δίδακτρα είναι 140€ για δύο 45λεπτα μαθήματα την εβδομάδα. Λεπτομέρειες για τις εγγραφές και την ύλη ανά επίπεδο –από αρχάριο μέχρι προχωρημένο− θα βρείτε εδώ

Στον Δήμο Χαλανδρίου (αν είσαι δημότης)

Στην οδό Παπάγου 7 στο Χαλάνδρι το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Χαλανδρίου παραδίδει, μεταξύ άλλων γλωσσών, και μαθήματα αραβικών, κάθε Τετάρτη 19.00-20.30 για τους αρχάριους και 20.30-22.00 για τους προχωρημένους. Προτεραιότητα έχουν άνεργοι και εγγεγραμμένοι σε κοινωνικές δομές του Δήμου Χαλανδρίου, αν όμως υπάρχουν ελεύθερες θέσεις γίνονται δεκτοί και δημότες άλλων περιοχών. Πληροφορίες στο email ethelondeshalandriou@gmail.com

Με ιδιαίτερα μαθήματα

Τα αραβικά εξελίσσονται ταχύτατα σε μια από τις δημοφιλέστερες γλώσσες, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα (είδες τι κάναμε εκεί) να βρεις καθηγητή ή καθηγήτρια στην πόλη ή τη γειτονιά σου. Ρίξε, ας πούμε, μια ματιά εδώ και εδώ και υπολόγισε ότι οι τιμές κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 15€ την ώρα.

Το Duolingo το έχεις δοκιμάσει;

Η γνωστή εφαρμογή με την χαριτωμένη κουκουβάγια που υπόσχεται να σε μάθει δωρεάν μια γλώσσα μέσα από πεντάλεπτες ασκήσεις-παιχνιδάκια, απέκτησε πρόσφατα και αραβικά. Η αλήθεια βέβαια να λέγεται, αν δεν διαθέτεις εντυπωσιακή αυτοπειθαρχία είναι μάλλον δύσκολο να μάθεις μόνος σου μια γλώσσα (και μάλιστα σχετικά δύσκολη) όμως για μια πρώτη επαφή με το αλφάβητο και κάποιες βασικές λέξει, ή για να εξασκείσαι παράλληλα με τα μαθήματα που θα κάνεις είναι ό,τι πρέπει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY