ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Θέλεις να δείξεις στους τουρίστες την δική σου Αθήνα;

Στο Athens with a Local μπορείς να δηλώσεις εθελοντής, να γνωρίσεις κόσμο και να βολτάρεις στην Αθήνα παρέα με τους τουρίστες.

Θέλεις να δείξεις στους τουρίστες την δική σου Αθήνα;

Το This is Athens είναι το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, που ίσως κάτι σου λέει επειδή είχες δει πριν από τρία χρόνια αυτό το υπέροχο βιντεάκι του για την Αθήνα.Εδώ και εννέα χρόνια, από το 2010, το This is Athens συμπεριλαμβάνει στις δράσεις του το Athens with a Local, βόλτες στην πόλη που οργανώνονται από εθελοντές, κατοίκους και λάτρεις της Αθήνας, οι οποίοι θέλουν να δείξουν στους τουρίστες την άλλη πλευρά της πόλης. Γιατί Αθήνα δεν είναι μόνο η Ακρόπολη και το Μοναστηράκι. Αθήνα είναι και τα μπαρ του Μεταξουργείου, και το ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, και οι παραλίες στο Σούνιο, και τα γκράφιτι των Εξαρχείων, και η λαϊκή της Καλλιδρομίου, και η θέα από τον Λυκαβηττό, και η ταράτσα του Bios και τα ουζερί στα Πετράλωνα.

Σκέψου πόσο διαφορετικό είναι το ταξίδι σου όταν έχεις έναν ντόπιο να σου δείξει τα μη τουριστικά στέκια της πόλης, όταν βλέπεις όχι μόνο τα αξιοθέατα αλλά και την καθημερινότητα, την κανονική ζωή των κατοίκων της.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, να βολτάρεις με ιντερνάσιοναλ παρέα στους δρόμους της πόλης, να γνωρίσεις κόσμο, να εξασκήσεις τα αγγλικά σου (ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα μιλάς) και να ξεναγήσεις τους επισκέπτες της πόλης στα αγαπημένα σου μέρη;

Οι βόλτες, walks όπως αναφέρονται στο site, περιλαμβάνουν θεματικές όπως η street art της Αθήνας, η γεύση της πόλης (που περιλαμβάνει λαϊκές αγορές, σουβλάκια και café), η σύγχρονη αθηναϊκή αρχιτεκτονική και η queer Αθήνα

Για να γίνεις εθελοντής local στο πρόγραμμα, το μόνο που χρειάζεται είναι να μιλάς καλά αγγλικά και να έχεις ελεύθερο minimum ένα πρωί ή απόγευμα τον μήνα. Η κάθε βόλτα διαρκεί από δύο έως τέσσερις ώρες, και περιλαμβάνει μέχρι 6 επισκέπτες. Δεν είναι ξενάγηση (μόνο οι επαγγελματίες ξεναγοί μπορούν να κάνουν ξεναγήσεις στην Αθήνα) οπότε δεν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερες ιστορικές γνώσεις. Ο σχεδιασμός και η οργάνωση της βόλτας είναι απολύτως στο χέρι σου.

Ψήθηκες; Κάνε αίτηση εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Πρέπει να εμπιστεύεσαι και να πιστεύεις τους ανθρώπους, αλλιώς η ζωή γίνεται ανυπόφορη."

Άντον Τσέχωφ

  • 1909 - Γεννιέται ο Φερδινάνδος Πόρσε, ιδρυτής της ομώνυμης γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

    1940 - Ανακαλύπτεται ελληνική προϊστορική λιμναία πόλη, αναγόμενη σε εποχή παλιότερη του 2000 π.Χ. στη λίμνη της Καστοριάς.

© 2002-2019 MEDIA2DAY