ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Rafting: 6 ποταμοί για φίλημα (και κουπί)

Φορέστε γιλέκα και κράνη, πάρτε κουπιά, φορέστε νεοπρέν και ετοιμαστείτε για τις πιο σέξι καταβάσεις σε έξι ποτάμια – όνειρο στην Ελλάδα.

Rafting: 6 ποταμοί για φίλημα (και κουπί)

Από τον Λούσιο μέχρι τον Βοϊδομάτη και από εκεί το Νέστο και τον Αχέροντα, οι διαδρομές για ράφτινγκ ποικίλουν σε δυσκολία, όμως μοιάζουν σε ατόφια ομορφιά ελληνικής φύσης φανερής και φλογισμένης. 

Μαζέψτε λοιπόν παρέα, φίλους, φαμίλια και γνωστούς και βάλτε πλώρη για έξι υπέροχα ποτάμια, ιδανικά (και) για ράφτινγκ.

Λούσιος (Αρκαδία)Τοξωτά γεφύρια, πηγές μέσα από τους βράχους και γενικά ένα γοητευτικό σκηνικό αδάμαστης φύσης ξεδιπλώνεται στην οκτώ χιλιομέτρων διαδρομή στο φαράγγι του Λούσιου, διάρκειας περίπου 2 ωρών και βαθμού δυσκολίας 3.

Εταιρείες: Ράφτινγκ στον Λούσιο και τον Αλφειό θα κάνετε με την Trekking Hellas, με κόστος 45€ κατ’ άτομο. 

Επιλογές διαμονής, μάσας και λοιπά εδώ: Τα καλύτερα στην Ορεινή Αρκαδία

Άραχθος (Τζουμέρκα)Άγρια ομορφιά, επιβλητικό φαράγγι, βλάστηση που θα σας κάνει να πιστέψετε ότι βρίσκεστε σε άλλη χώρα. Ο Άραχθος προσφέρει δύο διαδρομές, τόσο για αρχάριους (βαθμός δυσκολίας 2-3), όσο και για προχωρημένους (4), οι οποίες καταλήγουν στο ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας, το ψηλότερο μονότοξο γεφύρι της Ελλάδας.

Εταιρείες: Στην περιοχή δραστηριοποιούνται η Rafting Ioannina (από 35€ το άτομο), η Alpine Zone (από 30€) και η Active Zone (30€ για την μικρή και 50€ για την μεγάλη διαδρομή.

Βόλτες, μάσες και χάιλάιτ στα Τζουμέρκα θα βρείτε εδώ

Εύηνος (Ορεινή Ναυπακτία)Ήσυχος, καταγάλανος και πλαισιωμένος από την φύση της Ορεινής Ναυπακτίας, ο Εύηνος είναι ιδανικός για αρχάριους αυτήν την περίοδο, με τη διαδρομή (βαθμός δυσκολίας 2), να περνά από τα ιστορικής σημασίας περάσματα που περιγράφει ο Δ. Σολωμός στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», και καταλήγει στην τεχνητή Ολυμπιακή πίστα kayak.

Εταιρείες: Ράφτινγκ στον Ευηνο θα κάνετε με την Rafting House Outdoors, με κόστος 40€ κατ’ άτομο. 

Χωριουδάκια για να μείνετε, σποτς για να αράξετε και λοιπά ωραία εδώ: Η Ορεινή Ναυπακτία είναι ένα όνειρο

Νέστος (Δράμα)Ο ποταμός που «ενώνει» Μακεδονία, Καβάλα και Ξάνθη είναι ρηχός και ήρεμος, προσφέρει πληθώρα εναλλακτικών δραστηριοτήτων στις όχθες του και είναι ένας από τους ομορφότερους εν Ελλάδι ποταμούς. Η διαδρομή είναι εύκολη και ξεκινά είτε από τη συμβολή Αρκουδόρεμα με κατάληξη στο Παρανέστι (μικρή) είτε από το Φράγμα της Πλατανόβρυσης μέχρι το Παρανέστι (μεγάλη).

Εταιρείες: Ράφτινγκ στο Νέστο θα κάνετε με την Forestis με το κόστος να ανέρχεται στα 30€ κατ’ άτομο και το πακέτο να περιλαμβάνει τοξοβολία στις όχθες, πεζοπορία, αναρρίχηση και flying fox. 

Προτάσεις για ψιψιψώνια, κοκοκόψαρα και τζιβιτζιλίκια σε ξενώνες και θα βρείτε στο Νέστος: Στις όχθες της Θράκης 

Βοϊδομάτης (Ζαγοροχώρια)Διασχίζει τον Εθνικό Δρυμό Βίκου – Αώου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες περιγραφές για το ασυναγώνιστα εντυπωσιακό τοπίο γύρω του. Άντε καλά: Πέτρινα γεφύρια, φυσικές πηγές και μικροί καταρράκτες στολίζουν ακόμα περισσότερο σημεία της εντυπωσιακής διαδρομής του. Εντάξει τώρα; Η διαδρομή είναι μικρού βαθμού δυσκολίας, με τερματισμό τη γέφυρα της Κλειδωνιάς.

Εταιρείες: Βαρκάδα στον Βοϊδομάτη θα κάνετε με την Alpine Zone (από 30€ κατ’ άτομο), και με την Trekking (με των 35€ το άτομο).

Τα πιο ωραία τα αγόρια μόνο στα Ζαγοροχώρια, αλλά και άλλες ρήσεις και φράσεις για τα χωριά της Ηπείρου θα βρείτε εδώ

Αχέροντας (Ήπειρος)Θεόρατα, ολόλευκα βράχια υψώνονται κάθετα, αιωνόβια φουντωτά πλατάνια που απλώνουν τις ρίζες τους στα πιο παράξενα σημεία και νερά σχηματίζουν μίνι καταρράκτες. Έτσι έχουν τα πράγματα στις όχθες του Άδη, με το ράφτινγκ εδώ να είναι είτε χαλαρή βαρκάδα αν επιλέξετε τη μικρή διαδρομή, είτε «ζόρικη» κατάβαση αν επιλέξετε την μεγάλη, μήκους 15 χιλιομέτρων.

Εταιρείες: Χαλαρό ράφτινγκ στη μικρή διαδρομή θα κάνετε με την Riverdream με 8€ κατ’ άτομο, ενώ η Trekking διοργανώνει κατάβαση 5-6 ωρών για έμπειρους από τις Πύλες του Άδη μέχρι την Πρέβεζα με κόστος 70€ κατ’ άτομο. 

Συμβουλές για να γλιτώσετε από του Χάρου τα δόντια, αλλά και προτάσεις διαμονή για να τις... πάρει το ποτάμι εδώ

Νικόλας Γεωργιακώδης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ομορφιά ξεγελάει τη σάρκα για να πάρει την άδεια να φτάσει μέχρι την ψυχή."

Σιμόν Βέιλ

  • 1910 - Ξεσπά η Μεξικανική Επανάσταση υπό την ηγεσία του Φρανσίσκο Μαντέρο.

    1945 - Αρχίζει η Δίκη της Νυρεμβέργης, με 24 Ναζί να κάθονται στο εδώλιο ως εγκληματίες πολέμου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY