ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Μπλε Κομήτης Νο6: Κυκλοφορεί και... οπλοφορεί

Δυνατό και ανανεωμένο με ξένες δουλειές είναι το 6ο τεύχος του περιοδικού κόμικς Μπλε Κομήτης που κυκλοφορεί ήδη.

Μπλε Κομήτης Νο6: Κυκλοφορεί και... οπλοφορεί

Στα βιβλιοπωλεία και σε επιλεγμένα περίπτερα κυκλοφορεί ήδη εδώ και λίγες ημέρες το 6ο τεύχος του μοναδικού εν ζωή ελληνικού περιοδικού κόμικς, του Μπλε Κομήτη. Το τεύχος αποτελεί το πρώτο της «νέας εποχής» του περιοδικού, το οποίο συμπλήρωσε ήδη τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του.

Στην νέα αυτή εποχή ο Μπλε Κομήτης θα πυκνώσει τις εμφανίσεις του, αφού θα κυκλοφορεί κάθε δίμηνο και όχι κάθε τρίμηνο, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Επίσης, πλέον θα φιλοξενεί τη δουλειά όχι μόνο Ελλήνων αλλά και ξένων δημιουργών. Δύσκολα δεν θα ξεχωρίσετε την δουλειά του εξαιρετικού Ιταλού Zerocalcare, μια ιστορία με τίτλος Kobane calling και θέμα τον αγώνα των Κούρδων κατά του ISIS και το εναλλακτικό πείραμα κοινωνικής οργάνωσης στη Ρόζαβα- όλα δοσμένα με ένα μεταμοντέρνο κομίστικο χιούμορ.

Από το τεύχος δεν λείπουν και οι κομίστικες αναφορές στην ελληνική ιστορία- μια πολύ ενδιαφέρουσα «τάση», θα τολμούσε κανείς να πει- που στο τεύχος 6 εκπροσωπείται από του «Ληστές», το βαλκανικό νουάρ δημιούργημα των Γούση-Ράγκου. Για πρώτη φορά επίσης τα γνωστά διαδικτυακά Κουραφέλκυθρα, που, ως γνωστόν, δεν είναι καν λέξη κερδίζουν τη θέση τους στο χαρτί του Κομήτη, διπλασιάζοντας τις υπογραφές του ταλαντούχου Βαβαγιάννη στο περιοδικού.

Περισσότερες κομικσο-εκπλήξεις περιμένουν να τις ανακαλύψετε στις σελίδες του Κομήτη. Προσοχή όμως! Οπλιστείτε με υπομονή: οι πιο πολλές από τις ιστορίες διακόπτονται και συνεχίζονται στο επόμενο τεύχος που κυκλοφορεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ζωή είναι μια τολμηρή περιπέτεια ή δεν είναι τίποτε άλλο."

Helen Keller, 1880-1968, Αμερικανίδα συγγραφέας

  • 1558 - Αρχίζει η Ελισαβετιανή εποχή: Η βασίλισσα Μαρία Α' της Αγγλίας πεθαίνει και τη διαδέχεται στο θρόνο η ετεροθαλής αδελφή της, Ελισάβετ Α'.
    1968 - Ο Αλέκος Παναγούλης καταδικάζεται εις θάνατο για την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου.
    1973 - Εξέγερση του Πολυτεχνείου.
    2011 - Η κυβέρνηση Μόντι (κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Ιταλία) ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY