ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Ξεναγήσεις στην Αθήνα με 10€

Έχεις 10 ευρώ στην τσέπη; Έχουμε τις καλύτερες ξεναγήσεις για να τα επενδύσεις με τον καλύτερο τρόπο: μαθαίνοντας την πόλη σου.

Ξεναγήσεις στην Αθήνα με 10€

Εν αναμονή των δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Αθηναίων (στις οποίες ανάθεμα αν θα καταφέρουμε ποτέ να κλείσουμε θέση), επενδύουμε 10€ και κλείνουμε θέση σε οκτώ εξίσου ενδιαφέρουσες περιηγήσεις/βόλτες/ ξεναγήσεις στην Αθήνα – από την… άγνωστη Ακρόπολη, μέχρι το Αστεροσκοπείο και τα μονοπάτια του Πικιώνη.

Η Μυστική ΑκρόποληΧαμένα ιερά, μυστηριώδη σπήλαια και μυστικά περάσματα της Ακρόπολης έρχονται στο φως μέσα από μια ξενάγηση η οποία μας συστήνει άγνωστα σημεία του αρχαιολογικού χώρου όπως το Ιερό του Τραγοπόδαρου Θεού και την υπόγεια κρήνη η οποία συνδέει τον Βράχο με τη θάλασσα.

Info: Κόστος ξενάγησης 10€, παιδιά έως 12 ετών με συνοδεία ενηλίκου δωρεάν, ξεναγήσεις την Κυριακή 28/10 και την Κυριακή 4/11 στις 10.00 το πρωί, στις 12.00 και στις 15.30, είσοδος στον χώρο ελεύθερη λόγω Διημέρου Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δήλωση συμμετοχής εδώ

Βραδινή Ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Όσο νυχτώνει… ξεκινά ένα δίωρο ταξίδι σε μερικά από τα διασημότερα εκθέματα του Μουσείου κάτω από τον φωτισμένο Παρθενώνα. Οι Καρυάτιδες, αλλά και οι Μετόπες αποκαλύπτουν την ιστορία τους, ενώ απολαμβάνουμε την αντίθεση του φωτός τους με τη νύχτα.

Info: 10€/ άτομο, Παρασκευή 16/11 και Παρασκευές 7 και 14/11, ώρα έναρξης 19.30, στο κόστος δεν συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο στο Μουσείο (5€), δήλωση συμμετοχής εδώ

Περιήγηση στην Αρχαία ΑγοράΜέσα από μια ξενάγηση στην Αρχαία Αγορά, ανάμεσα στους λόφους του Αρείου Πάγου και του Αγοραίου Κολωνού, ξετυλίγεται το νήμα της αφήγησης της Αθηναϊκής ιστορίας από τη Νεολιθική εποχή μέχρι την αυγή της δημοκρατίας.

Info: Κόστος ξενάγησης 10€, παιδιά έως 12 ετών δωρεάν, Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 12.45, είσοδος ελεύθερη για το κοινό στον αρχαιολογικό χώρο, δήλωση συμμετοχής εδώ

Αρχιτεκτονικές διαδρομές #1: Κεντρική Αγορά Αθηνών

Κατόψεις και χάρτες ξεδιπλώνονται κι εμείς ανακαλύπτουμε τα μυστικά της εμπορικής καρδιάς της Αθήνας που σήμερα προσπαθεί να βρει ένα νέο χαρακτήρα, σε ένα εργαστήριο που περιλαμβάνει και επίσκεψη στην περιοχή. Η ξενάγηση ξεκινά από το κτήριο της Κεντρικής Αγοράς για να καταλήξει στη Διπλάρειο Σχολή, με ενδιάμεσους σταθμούς διατηρητέα κτήρια που διαμόρφωσαν τη φυσιογνωμία της πόλης.

Info: Κόστος συμμετοχής για δύο σεμινάρια/ξεναγήσεις στις 31 Οκτωβρίου και 4 Νοεμβρίου 20€ (early bird) και 25€ (πέταξε το early bird), δήλωση συμμετοχής εδώ

Η Ρωμαϊκή ΑθήναΗ επίδραση της ρωμαϊκής κυριαρχίας στην Αθήνα ξεδιπλώνεται μέσα από μια ξενάγηση στη Ρωμαϊκή Αγορά και τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού, ένα εξαιρετικό πεδίο διερεύνησης αυτής της σχέσης κατακτημένου και κατακτητή, που οδήγησε την Αθήνα στην τελευταία της άνθηση.

Info: Κόστος ξενάγησης 10€, Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 10.00, είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο ελεύθερη, δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Μια βραδιά στο Αστεροσκοπείο

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στεγασμένο σε ένα υπέροχα κομψό κτίριο του 19ου αιώνα ανοίγει τις πόρτες του για να παρατηρήσουμε τον ουρανό και να ακούσουμε τους «Ήχους του Διαστήματος». Ένα θέμα που συνδυάζοντας την Αστρονομία με την Μουσική, στεγάζεται από την Φιλοσοφία, ανατρέχοντας στην πυθαγόρεια σκέψη (6ος αι. π.Χ) μέσω της μουσικής των σφαιρών και της αρμονίας του σύμπαντος. Σε μελλοντικές ξεναγήσεις, οι επισκέπτες θα μάθουν για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων (3/11) και για τους Αστερισμούς και τη Μυθολογία τους (10/11).

Info: Κόστος 10€, συν εισιτήριο εισόδου στο Αστεροσκοπείο (5€), Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 19.00, δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Στα μονοπάτια του ΠικιώνηΣτην ηρεμία του φθινοπωρινού απογεύματος, μια περιήγηση στα βήματα του Πικιώνη, μέσα στο καταπράσινο αττικό τοπίο. Η βόλτα ξεκινά από του Μακρυγιάννη, συνεχίζει στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου για να καταλήξει στους τρεις λόφους της Αθήνας: Μουσών, Νυμφών και Πνύκας. Συνεχίζει ανηφορικά, φτάνοντας στο μνημείο του Σύριου πρίγκιπα της Κομμαγηνής, και κατηφορίζει προς την Κοίλη οδό μέχρι την Πνύκα.

Info: Κόστος 10€/ άτομο, Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 12.30 και Κυριακή 11 Νοεμβρίου ίδια ώρα, δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Νικόλας Γεωργιακώδης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Αυτό που θεωρούμε τάξη είναι η επικρατούσα μορφή χάους."

Kerry Thornley

  • 1964 - Ανεξαρτησία της Μάλτας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

    1991 - Ανεξαρτησία της Αρμενίας από την ΕΣΣΔ.

© 2002-2019 MEDIA2DAY