Η Τεχνόπολη νοικιάζει ποδήλατα για βόλτες στην Αθήνα

Η Τεχνόπολη εγκαινιάζει το AthensBikes, ένα πρόγραμμα bike sharing για τις ποδηλατικές μας βόλτες στην Αθήνα.
Η Τεχνόπολη νοικιάζει ποδήλατα για βόλτες στην Αθήνα
Θέλετε να βολτάρετε στην Αθήνα σε δύο ρόδες, αλλά δεν έχετε ποδήλατο, ή μένετε μακριά και δεν θέλετε να το φέρετε μέχρι το κέντρο; Κανένα πρόβλημα. Η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων φροντίζει για τις ορθοπεταλιές μας, με την νέα υπηρεσία AthensBikes.

Έναντι ενός μικρού αντιτίμου, το AthensBike μας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ένα από τα δέκα ολοκαίνουρια ποδήλατα της Τεχνόπολης και να εξερευνήσουμε την πόλη ποδηλατώντας.

Με αφορμή την έναρξη του ολόδικού της προγράμματος bike sharing, η Τεχνόπολις σχεδίασε και προτείνει δύο ποδηλατικές διαδρομές, η πρώτη στα αρχαία μνημεία της Αθήνας και η δεύτερη στο εμπορικό τρίγωνο. Μια τρίτη ιδέα είναι να κατηφορίσετε την μεγάλη ποδηλατική διαδρομή που ξεκινά από την Γέφυρα του Πουλόπουλου στο Γκάζι και φτάνει μέχρι το Φάληρο.

Πώς θα χρησιμοποιήσετε τα AthensBikes;

Πανεύκολα, σε τρία απλά βήματα:

1. Επιλέγεις το ποδήλατο που επιθυμείς και πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά που βρίσκεται το ποδήλατο. Με τη διαδικασία αυτή, ενεργοποιείται η ηλεκτρονική οθόνη που βρίσκεται πάνω στη βάση πρόσδεσης των κοινόχρηστων ποδηλάτων.

2. Πλησιάζεις την προσωπική ηλεκτρονική κάρτα χρήσης του Athens Bikes (την οποία προμηθεύεσαι από το ταμείο της Τεχνόπολης) στον αναγνώστη ακριβώς κάτω από την οθόνη.

3. Μόλις αναγνωριστεί η κάρτα, η κλειδαριά ανοίγει και το κοινόχρηστο ποδήλατο μπορεί να παραληφθεί και να χρησιμοποιηθεί.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v