ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΞΟΔΟΣ

Πού θα δούμε την Πανσέληνο του Αυγούστου;

Σχεδόν κανένας αρχαιολογικός χώρος δεν θα ανοίξει φέτος για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο στην Αθήνα, σύμφωνα με τους πίνακες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πού θα δούμε την Πανσέληνο του Αυγούστου;

Λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά είναι φέτος οι αρχαιολογικοί χώροι που θα μείνουν ανοιχτοί το βράδυ της αυγουστιάτικης Πανσελήνου, και μια απογοήτευση τη νιώθουμε, δεν θα το κρύψουμε.

Συγκεκριμένα στην Αθήνα, ανοιχτά θα είναι μόνο το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αμφιαράειο του Ωρωπού. Ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, που παραδοσιακά προσελκύει τον περισσότερο κόσμο την ημέρα της αυγουστιάτικης Πανσελήνου, δεν θα ανοίξει φέτος.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, «ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2019 θα κορυφωθεί την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 11 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 19 Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις, κυρίως μουσικές συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 48 χώροι και μουσεία».

Ενδεικτικά, ανοιχτοί μέχρι τα Μεσάνυχτα θα είναι φέτος οι Δελφοί, η Ολυμπία, τα Κάστρα Χλεμούτσι και Παλαμήδι και το κάστρο της Καλαμάτας, η Νεμέα, τα Άβδηρα, η Δωδώνη και το Νεκρομαντείο του Αχέροντα.

Μην στεναχωριέστε, παιδιά, θα πάμε για βραδινό μπάνιο στην τέλεια αμμουδιά κάτω από τον Ναό του Ποσειδώνα, όσοι μείναμε Αθήνα.

Κλικ στο αρχείο που ακολουθεί για να δεις τον αναλυτικό πίνακα με τους χώρους και τις εκδηλώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο ιδεαλιστής περπατά στις μύτες των ποδιών του, ο υλιστής στις φτέρνες του."

Malcolm de Chazal, Φιλόσοφος

  • 480 π.Χ. – Ναυμαχία του Αρτεμισίου: Ο ενωμένος ελληνικός στόλος υπό το Σπαρτιάτη ναύαρχο Ευρυβιάδη εξαναγκάζει σε υποχώρηση τον περσικό στόλο στο ακρωτήριο Αρτεμίσιο της Βόρειας Εύβοιας.
    1933 - Στην Ινδία αποφυλακίζεται κάτισχνος μετά από 8 ημέρες απεργίας πείνας ο Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος είχε ξεκινήσει την απεργία, διαμαρτυρόμενος για τη νέα σύλληψή του από τις βρετανικές αρχές.
    1939 - Υπογραφή Συμφώνου μη Επίθεσης μεταξύ Γερμανίας και Σοβιετικής Ένωσης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY