ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΞΟΔΟΣ

Τα πιο καλοκαιρινά σημεία για άραγμα στη πόλη

Η Αθήνα το καλοκαίρι δε θέλει πολλά: μπύρα απ’ το περίπτερο, καλή παρέα και άπειρο χρόνο. Κι αυτά είναι τα πιο τέλεια σημεία.

Τα πιο καλοκαιρινά σημεία για άραγμα στη πόλη

Τι είναι το καλοκαίρι στην Αθήνα;

Αφόρητα ζεστό, είναι η πιο σίγουρη και σύντομη απάντηση. Αλλά είναι τόσα πράγματα ακόμα. Είναι οι βόλτες, είναι τα αράγματα, είναι οι νύχτες που δεν θέλεις να τελειώσουν ποτέ. Δεν χρειάζεσαι πολλά-πολλά. Ίσα μερικές μπύρες από το περίπτερο, τους καλύτερούς σου φίλους και όρεξη για κουβέντα. Βαθιά, φιλοσοφική κουβέντα, που ίσως να μην καταλήξει και πουθενά—το καλοκαίρι έχει την τάση να βγάζει τον αρχαίο φιλόσοφο από μέσα μας.

Ποια μέρη της Αθήνας, λοιπόν, είναι τέλεια για καλοκαιρινά αράγματα με τους φίλους σου; (Ή με το ραντεβού σου, αυτό το κείμενο λειτουργεί και ως λίστα με ιδέες για ραντεβού.)


Λίγα μέρη της πόλης έχουν την μαγεία της Πλάκας. Τα δρομάκια, τα σπίτια μαζεμένα και οι τουρίστες να περνούν πού και πού, να ξεφυτρώνουν από γωνιές μιλώντας στην γλώσσα τους, φέρνοντάς μας πίσω στην πραγματικότητα. Και όταν βαρεθείς την κουβέντα – ή όταν φτάσει στο αναπόφευκτο αδιέξοδο πριν εκείνο το πρώτο φιλί – πάντα μπορείς να σηκώσεις το κεφάλι και ν’ αφήσεις την Ακρόπολη να κάνει τα μαγικά της.


Αν θες, πάλι, να δεις Ακρόπολη από την άλλη της πλευρά, δεν έχεις παρά να περπατήσεις τον ωραιότερο πεζόδρομο της Αθήνας, την Αποστόλου Παύλου. Θα ξεκινήσεις από το Θησείο, θα περάσεις δίπλα από παρέες και ζευγαράκια που είχαν την ίδια ιδέα με εσένα – που είναι όμορφο, σε κάνει να νιώθεις σαν ένα μικρό, απαραίτητο κομμάτι στο συνεχές αυτής της πόλης. Κι αν κουραστείς από το περπάτημα, λίγο άραγμα στα βραχάκια με τον Παρθενώνα προστάτη είναι ό,τι καλύτερο.


Για πιο “πράσινες” καταστάσεις, το Πάρκο Ελευθερίας στα Ιλίσια δεν σταμάτησε ποτέ να είναι πανέμορφο, ήσυχο και να μαζεύει παρέες που ρεμβάζουν με τις ώρες. Πόσο μάλλον, αν έχει ακόμα ήλιο έξω, κάνεις και πικ-νικ. Γιατί ο κόσμος έχει σταματήσει να κάνει πικ-νικ; Ας μην αφήσουμε τα πικ-νικ να γίνουν ακόμα ένα απολίθωμα άλλης εποχής, σαν τα “παιδιά που παίζαν στις αλάνες”.


Μιλώντας για πράσινο, ο πιο πράσινος χώρος της Αθήνας (και πλέον κατάλληλος για άραγμα) είναι τα απέραντα γρασίδια του ΚΠΙΣΝ. Είτε πας πρωί για ηλιοθεραπεία, είτε το βράδυ για μια από εκείνες τις τέλειες δωρεάν προβολές που οργανώνονται, το Νιάρχος έχει λίγο-πολύ φροντίσει να περάσεις όμορφα. Και το ευχαριστούμε για αυτό, και το τιμάμε με την παρουσία μας. Και δεν πετάμε τα κουτάκια μπύρας κάτω.


Κι αν θες να βλέπεις θάλασσα, θα σε κατεβάσουμε Παλαιό Φάληρο, επειδή πάντα υπάρχει η Μαρίνα Φλοίσβου. Ναι, εκεί έχει πολλά παιδάκια. Και μπορεί να πετύχεις μέρα-μεσημέρι, σαράντα βαθμούς, κάποιον γραβατωμένο. Ας είναι. Δεν μας νοιάζουν αυτά, εμείς καθόμαστε και αγναντεύουμε γαλάζιο, ή τρέχουμε προς το παρκάκι στην πίσω πλευρά (εκεί που κυκλοφορούν οι δέκα άνθρωποι στον κόσμο που έμειναν να παίζουν Pokemon Go) και την πέφτουμε στα παγκάκια. Ίσως να ρωτήσουμε και κάποιον αν μπορούμε να παίξουμε με τον σκύλο του, επειδή αν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει ένα καλοκαιρινό άραγμα με φίλους ακόμα καλύτερο, αυτό είναι μια ενθουσιασμένη ουρά να πηγαίνει πέρα-δώθε και δυο μάτια να μας κοιτάνε με λατρεία.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Οι πεποιθήσεις μπορούν να χειραγωγηθούν. Μόνο η γνώση είναι επικίνδυνη."

Frank Herbert, 1920-1986, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1921 - Αντιπαρατάσσονται τα αντίπαλα στρατεύματα Ελλήνων και Τούρκων στη Μικρά Ασία.
    1925 - Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος επιβάλλει τη βραχύβια δικτατορία του.
    1941 - Η ιταλική σημαία υψώνεται στην Ακρόπολη, δίπλα στη γερμανική και την ελληνική.
    1959 - Η Κούβα κρατικοποιεί 2,35 εκατομμύρια εκτάρια γης, σύμφωνα με τη νέα αγροτική μεταρρύθμιση.
    1991 - Η Γιουγκοσλαβία διασπάται. Σλοβενία και Κροατία κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους.

© 2002-2019 MEDIA2DAY