ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΞΟΔΟΣ

Ένα Σάββατο στο Μετς…

Αυτό το Σάββατο, επιλέγουμε το Μετς για την έξοδό μας, και έχουμε προτάσεις για κάθε ώρα της μέρας…

Ένα Σάββατο στο Μετς…

Τα Σάββατα είναι για βόλτες. Για να περπατάμε σε δρομάκια, για να ξαποσταίνουμε σε καφετέριες σκιερές με τον καφέ μας και, όταν πλέον βραδιάσει, να βγαίνουμε στα αγαπημένα μας στέκια για ποτό. Και το τέλειο που έχει η Αθήνα είναι ότι μπορείς να επιλέξεις μια περιοχή και να την φας με το κουτάλι, απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ. Εμείς επιλέγουμε το Μετς για αυτό το Σάββατό μας, λοιπόν.

Πού θα πάμε;

Κάιν

Αναπαύσεως 22 και Τιμολέοντος, τηλ.: 210 9227616
Γενικά, το Μετς αγαπάει την βινταζιά. Και το Κάιν είναι σούπερ βιντάζ. Έχει ωραία διακόσμηση (κάτι τέλεια φωτιστικά που τα θέλουμε και στο σπίτι μας) και μια συγκλονιστική τοιχογραφία που απεικονίζει τον Κάιν εν ώρα δράσης. Με αυτό το μακάβριο backdrop, λοιπόν, εμείς θα πάμε να πιούμε καφέ. Επειδή αν είσαι γκοθάκι στη ψυχή, το sequel του προπατορικού αμαρτήματος δεν σε χαλάει και τόσο σαν ντεκόρ. Για όσους αγριεύονται, πάντως, καιρού επιτρέποντος απλώνει και τραπεζάκια έξω. (Μένει ανοιχτό μέχρι αργά και για κοκτέιλ, αν θες, από 7€.)

Odeon

Μάρκου Μουσούρου 19, τηλ.: 210 9223414
Κάθε φορά που μιλάμε για το Odeon, στην ίδια πρόταση θα παίξει και η λέξη Παρίσι. Γιατί; Επειδή απλά το Odeon είναι το πιο παριζιάνικο καφέ/μπαρ που θα βρεις. Είναι η αύρα του. Είναι η διακόσμησή του. Είναι και τα μαρμάρινα τραπεζάκια του. Δεν θα κάτσουμε τώρα να σου δικαιολογήσουμε γιατί το Odeon είναι Παρίσι. Αξίζει να πας και να δεις μόνος σου. Ανοίγει από νωρίς για καφέ, αλλά το βράδυ μπορεί να πετύχεις και κάποιο τζαζ λαϊβάκι. Το ποτό ξεκινά από 6€, ενώ τα κοκτέιλ από 8€.

Bodega

Αρδηττού 10, τηλ.: 210 9219 397
Και πάμε σε κάτι πιο βραδινό. Το Bodega είναι στη θέση του από το 1984, άρα λόγω παλαιότητας παίρνει τα πρωτεία. Βασικά, και λόγω μουσικής. Και ατμόσφαιρας. Και κόσμου. Και θέας, γιατί βλέπει Ακρόπολη και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Ανοίγει μετά τις 20.00, και μαζευόμαστε με την παρέα για groovy μουσικές και ποτά από 6€.

Skyfall

Μάρκου Μουσούρου 1, τηλ: 210 9210098
Ακόμα μια βραδινή επιλογή, λιγότερο εναλλακτική αυτή τη φορά, αλλά: μια τεράστια βεράντα/ταράτσα με θέα Ακρόπολη. Εδώ ξεκάθαρα ερχόμαστε για κοκτεϊλοκατάσταση, μιας και τα signature cocktails (στα 10€) του είναι ένα κι ένα—λατρεύουμε όμως λίγο περισσότερο το Jack Sparrow με λευκό ρούμι, βανίλια, φρέσκο ανανά, λάιμ και τζίντζερ. Πού και πού φιλοξενεί και lives και θεματικά πάρτι, οπότε έχε το υπόψη.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Το καλό πρέπει να το παίρνουμε όπου το βρίσκουμε."

Κωστής Παλαμάς, 1859-1943, Ποιητής

  • 1740 – Η Μαρία Θηρεσία αναλαμβάνει τον θρόνο της Αυστρίας.
    1827 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
    1922 - Έναρξη διαπραγματεύσεων για την Συνθήκη της Λωζάνης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY