ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΞΟΔΟΣ

Δωρεάν ξεναγήσεις και συναυλίες στον Πειραιά

Για έναν ολόκληρο μήνα, το λιμάνι μετατρέπεται σε ένα γιγάντιο πάρτι, με συναυλίες, ξεναγήσεις και άλλες ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις.

Δωρεάν ξεναγήσεις και συναυλίες στον Πειραιά

Ποια είναι η σχέση ανάμεσα στην Αθήνα και τον Πειραιά και ποια η κοινή πορεία τους στους αιώνες; Πώς αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε το λιμάνι από την αρχαιότητα ως σήμερα; Πώς λειτουργούν τα ναυπηγεία του; Ποια η διαδρομή ενός πρόσφυγα μέσω του Πειραιά με προορισμό την Αθήνα και πώς η διαδρομή καθορίζει το μέλλον; Πώς ενώνει τις δύο πόλεις το βιβλίο και η «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων;

Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά διοργανώνουν νέο πρόγραμμα δράσεων με τίτλο «Το λιμάνι ως θέατρο αλλαγής του κόσμου: Αθήνα - Πειραιάς, μια σχέση αμφίδρομη», που διαρκεί από τις 19 Μαρτίου ως τις 21 Απριλίου 2019.

Λογοτεχνικές διαδρομές στη γραμμή Κηφισιά-Πειραιάς, ξεναγήσεις εν πλω στο λιμάνι, επισκέψεις στα καρνάγια και στα ναυπηγεία. Η Ιχθυόσκαλα Πειραιά ανοίγει τις πόρτες της στους επισκέπτες. Ανοιχτές ημέρες σε τοπόσημα των δύο πόλεων με αρχεία, συλλογές και εκθέματα που αποκαλύπτονται συχνά για πρώτη φορά, εκθεσιακές διαδρομές, μουσικά προγράμματα, ομιλίες από ανθρώπους ευρύτερου κύρους. Συνεργασία με σημαντικούς φορείς, ινστιτούτα, ιδρύματα και μουσεία στην Αθήνα και στον Πειραιά.

Το πρόγραμμα ξεκινά σήμερα, Τρίτη 19 Μαρτίου, και θα διαρκέσει για περισσότερο από ένα μήνα, με την τελευταία εκδήλωση την Κυριακή 21 Απριλίου, όταν η Ιχθυόσκαλα θα ανοίξει τις πόρτες της στους επισκέπτες.

Κάντε κλικ στο Σχετικό Αρχείο παρακάτω, για να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η καλύτερη χρήση της ζωής είναι να την αφιερώσεις σε κάτι που θα διαρκέσει περισσότερο απ’ αυτήν."

William James, 1842-1910, Αμερικανός φιλόσοφος

  • 1806 - Στη Μάχη της Ιένας ο Αυτοκράτορας Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης εκμηδενίζει τον πρωσσικό στρατό.
    1888 - Ο Γάλλος κινηματογραφιστής Λουί Λε Πρενς γυρίζει το φιλμ Roundhay Garden Scene, την αρχαιότερη σωζόμενη ταινία.
    1915 - Η Βουλγαρία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Σερβίας (Α' Παγκόσμιος Πόλεμος).

© 2002-2019 MEDIA2DAY