ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΞΟΔΟΣ

Τα δωρεάν του Φεβρουαρίου

Είναι 2019, είναι Φεβρουάριος και εμείς βρίσκουμε τα πιο ενδιαφέροντα δωρεάν events της πόλης για να μην βαρεθούμε ούτε στιγμή.

Τα δωρεάν του Φεβρουαρίου

Ο Φεβρουάριος είναι καλύτερος από τον Ιανουάριο, όπως και να το κάνουμε. Τον Ιανουάριο είμαστε όλοι λίγο αργοί και νωχελικοί, δεν έχουμε πετάξει ακόμα τις γιορτές από πάνω μας. Τώρα όμως που μπήκε Φεβρουάριος, επανακτούμε τις δυνάμεις μας και κάνουμε ένα βουρ στην πόλη, σε αναζήτηση σούπερ events που δεν θα μας κοστίσουν τίποτα.

Ας δούμε τι μας τράβηξε την προσοχή.

Τα Δημώδη: Σύγχρονη έκθεση στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης
Στην έκθεση παρουσιάζονται γλυπτά, υφαντά, κεντήματα, ξυλογραφίες, κεραμικά και εγκαταστάσεις 18 καλλιτεχνών εμπνευσμένα απ’ τη δημώδη παράδοση. Τεχνικές και αισθητικές που επανέρχονται διερμηνεύοντας σύγχρονα νοήματα. Ο δημώδης λόγος δεν ανιχνεύεται στην αρχαιολογία των υπογραφών του, σε μοναδικές πηγές εκφοράς, μια τέτοια μοναδικότητα δεν υφίσταται στη δημώδη παράδοση, αλλά στην ευρύτητα των ακροάσεών του, στην ανταπόκρισή του. Είτε έχουμε να κάνουμε με το παραμύθι, είτε με το δημοτικό τραγούδι, αυτό εν τέλει που συγκροτεί το είναι αυτών των αφηγήσεων, τη διάδοση και διάσωσή τους, είναι αυτή η επιτελεστικότητα της επιθυμίας του άλλου.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Οκτώ ζωγράφοι για τη γυναίκα στην γκαλερί Σκουφά
Μέσα από διαφορετικές εικαστικές αφετηρίες, διερευνάται η συμβολοποίηση της γυναίκας όπως προκύπτει από τους διάφορους ρόλους της. Η γυναίκα ως ενσάρκωση του ερωτικού θελγήτρου, η γυναίκα ως αιώνιο, ιερό σύμβολο, η περιπλανώμενη γυναίκα σε αναζήτηση της προσωπικής της ελευθερίας. Η Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, ο Στέφανος Δασκαλάκης, η Ειρήνη Ηλιοπούλου, η Ειρήνη Κανά, ο Ανδρέας Κοντέλλης, ο Παναγιώτης Μπελντέκος, η Βάσω Τζούτη και ο Γιώργος Χαδούλης, διαμορφώνουν με το έργο τους μια έκθεση ωδή στο γυναικείο φύλλο, μια έκθεση όπου οι πίνακες ζωγραφικής χαρτογραφούν κάποιες από τις πλευρές του γυναικείου ψυχισμού.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

James Leg live στο Hoxton
Ο Αιδεσιμότατος James Leg κηρύττει τον λόγο του με 70's ροκ που βρωμάει μπέρμπον και φτηνό καπνό. Με παχιές χροιές και μία χειμαρρώδη μπλουζ ροκ φωνή, θέλει, μπορεί και φροντίζει να προσφέρει ακούραστη ροκ και μπλουζ, στις μυσταγωγικές ζωντανές του εμφανίσεις. Οι νύχτες με τον James Leg προβλέπονται (και συνήθως είναι) περιπετειώδεις, ομιχλώδεις και αξιοσημείωτα θρυλικές. Θα τον απολαύσουμε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στο Hoxton.
Για το event, ένα κλικ εδώ

Δωρεάν μαθήματα tango
Και το 2019 συνεχίζονται τα δωρεάν μαθήματα tango από την σχολή χορού Tango Home. Τα μαθήματα απευθύνονται σε αρχάριους, ακόμα και σε άτομα με μηδενική εμπειρία και ξεκινούν την 1η Φεβρουαρίου. Για να στείλετε μήνυμα και να κρατήσετε θέση, κάντε κλικ εδώ

Μαθήματα Υπολογιστών για άτομα 65+ στο ΚΠΙΣΝ
Καθώς η τεχνολογία κατακλύζει την καθημερινότητά μας, το ΚΠΙΣΝ προσφέρει την ευκαιρία σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τους υπολογιστές, να μάθουν τις κύριες λειτουργίες, τη χρήση βασικών προγραμμάτων και την πλοήγηση στο διαδίκτυο, γνώσεις που θα τους βοηθήσουν στη διεκπεραίωση απλών εργασιών, μέσα από πρακτικά βήματα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες ηλικίας 65+ καθώς και σε όσους επιθυμούν να λάβουν βασικές γνώσεις του αντικειμένου.
Για ημερομηνίες, εδώ.  

Tai Chi στο ΚΠΙΣΝ
Το tai chi είναι μία αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη, η οποία έχει μετεξελιχθεί σε μία ευχάριστη και χαμηλής έντασης μορφή άσκησης. Κινήσεις που εκτελούνται με αργό, εστιασμένο τρόπο και συνοδεύονται από βαθιές αναπνοές, βοηθούν στη μείωση του στρες και στην αύξηση της ευελιξίας και της ισορροπίας. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.
Για περισσότερες πληροφορίες και ημερομηνίες, κλικ εδώ.  

"Κλιματική Αλλαγή: Μάθε και Δράσε"
"Κλιματική Αλλαγή: Μάθε και Δράσε" είναι το θέμα της σειράς ομιλιών, που το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας διοργανώνει για το 2019, στο πλαίσιο του μεγάλου Προγράμματος 2019-2021, που είναι αφιερωμένο στην Κλιματική Αλλαγή, και περιλαμβάνει εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες δράσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες και ημερομηνίες, εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ο κόσμος δεν είναι ένα θλιβερό μέρος, είναι απλά μεγάλο."

Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, 1930-, Γάλλος σκηνοθέτης

  • 1819 - Ο Αλή Πασάς αναγκάζει τους κατοίκους της Πάργας να εκπαυριστούν στην Κέρκυρα και σε άλλα Επτάνησα.
    1839 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
    1882 - Πεθαίνει ο Κάρολος Δαρβίνος, άγγλος φυσιοδίφης, θεμελιωτής της Θεωρίας της Εξέλιξης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY