ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΞΟΔΟΣ

Θερινά σινεμά με τέλεια δροσιά

Το θερινό σινεμά γίνεται ακόμα καλύτερο όταν συνοδεύεται και από δροσιά. Και ξέρουμε ποια είναι τα πιο δροσερά θερινά στην πόλη…

Θερινά σινεμά με τέλεια δροσιά

Μπομπονιέρα

Παπαδιαμάντη 12, Κηφισιά, τηλ.: 210 8019687
Τιμή εισιτηρίου: 8,50€
Κάποιοι αποκαλούν την Μπομπονιέρα “Αρχόντισσα της Κηφισιάς”, και έχουν μεγάλο δίκιο. Ο χώρος είναι καταπράσινος, και – όπως και να το κάνουμε – η θέση που έχει στα βόρεια βοηθάει στο να πέφτει λιγάκι η θερμοκρασία προς το βράδυ. Και, στα διαλείμματα, αράζουμε στην μικρή του αυλίτσα στο κυλικείο για νάτσος και βαθιές αναλύσεις αυτών που βλέπουμε.

Cine Βοτσαλάκια

Πλαζ Βοτσαλάκια (Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά), τηλ.: 2104227427
Τιμή εισιτηρίου: 7€ γενική, 5€ για άνεργους, φοιτητές, άνω των 65, όπως και κάθε Τρίτη και Τετάρτη
Από την μια μεριά η θάλασσα, από την άλλη πανύψηλα δέντρα με παχύ φύλλωμα. Ίσως εδώ να χρειαστούμε και ζακετάκι. Τα Βοτσαλάκια είναι από τα αγαπημένα μας σημεία στον Πειραιά για καλοκαιρινές σινεφίλ καταστάσεις

Σινέ Φλοίσβος

Πάρκο Φλοίσβου Π. Φαλήρου (έξω από την ομώνυμη Μαρίνα), τηλ.: 210 9821256
Τιμή εισιτηρίου: 8€ γενική, 6€ τις Τρίτες
Θα δούμε ταινία, θα απολαύσουμε την δροσιά που μόνο η θέση μας δίπλα σχεδόν εκεί που σκάει το κύμα μπορεί να εξασφαλίσει… ε, δεν θα πούμε όχι και στα σουβλάκια του, επειδή αυτά τα σουβλάκια αξίζουν σχεδόν όσο και η ταινία (ναι, είμαστε λιγάκι κοιλιόδουλοι). Και μετά, ρομαντική βόλτα στην μαρίνα, για να δούμε τι εννοούσε ο ποιητής—εννοούμε, ο σκηνοθέτης.

Αβάνα

Λεωφ. Κηφισίας 234 και Λυκούργου 3, Χαλάνδρι, τηλ.: 2106756546
Τιμή εισιτηρίου: 8€. 6€ για φοιτητές, παιδιά, ανέργους, όπως και κάθε Τετάρτη
Δροσιά θα βρεις σε υψόμετρο, όπως λέει η λογική. Και δεν χρειάζεται να ανέβεις στο βουνό (αν και θερινό σινεμά στο βουνό είναι τέλεια επιχειρηματική ιδέα, την οποία κατοχυρώνουμε αμέσως). Σε μια ταράτσα του Χαλανδρίου θα ανεβείς, και θα απολαύσεις νέες κυκλοφορίες. Αν προλάβεις, ίσως την αράξεις και σε ένα από τα καναπεδάκια, εκεί πίσω.

Σινέ Γαλάτσι

Άλσος Βεΐκου, τηλ: 210 2138119
Τιμή εισιτηρίου: 7,5€
Καταπράσινο, μακριά σχετικά από κατοικημένη περιοχή – που σημαίνει ότι η ένταση θα βρίσκεται ακριβώς εκεί που πρέπει – και με απλωμένα τραπεζάκια έξω από τον χώρο προβολής, για ατελείωτες φιλοσοφικές αναλύσεις αυτών που μόλις είδαμε.

Σινέ Δεξαμενή

Πλ.Δεξαμενής, Κολωνάκι, τηλ: 210-3602363
Τιμή εισιτηρίου: 8€
Από τα πιο πράσινα θερινά σινεμαδάκια της πόλης, η Δεξαμενή προβάλλει ταινίες πρώτης προβολής, αλλά και πιο ψαγμένες επιλογές από Ελλάδα και Ευρώπη. Αν θέλετε να το ζήσετε ρομαντικά (και φτηνά), να προτείνουμε τις Τετάρτες που με ένα εισιτήριο μπαίνουν δύο άτομα—και την διαφορά την πίνετε στον αποδίπλα καφενέ, ή σε μπύρες στο χέρι, βολτάροντας στον Λυκαβηττό.

Θοδωρής Διάκος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Η εξίσωση της θρησκείας με την πίστη είναι μάλλον πρόσφατη."

Arnold J. Toynbee, 1889-1975, Βρετανός ιστορικός

  • 963 - Πέθανε ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ρωμανός Β'.
    1884 - Γεννήθηκε ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός.
    1945 - Στα τέλη του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου, απελευθερώνονται τα Δωδεκάνησα από την Ιταλία και ζητούν να ενωθούν με την Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY