ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΞΟΔΟΣ

Σκιερά καφέ στον Βορρά

Λέμε να ανέβουμε βόρεια προάστια για έναν καφέ… Πού θα γλυτώσουμε όμως από τον ήλιο που χτυπάει αλύπητα;

Σκιερά καφέ στον Βορρά

Artisanal

Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ: 21 0808 6111

Μια τέλεια αυλή νεοκλασικού με παριζιάνικο ντεκόρ, πράσινο παντού να απλώνει την ωραία του σκιά, και άνετοι καναπέδες—επειδή το αξίζουμε. Από τις 11.00 το πρωί και μετά, απολαμβάνουμε καφεδάκι, παγωμένο τσάι αλλά και τις εκπληκτικές του προτάσεις για brunch, αν θέλουμε να τσιμπήσουμε κάτι.

Κόκκινη Σβούρα

Αγ. Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, τηλ: 21 1012 5454

Στην αυλή μιας μονοκατοικίας, βρίσκεται ένα καφέ-μπαρ που φέρνει αέρα παλιάς Αθήνας στο Χαλάνδρι. Θα τιμήσουμε, προφανώς, και τα σούπερ χειροποίητα cookies, ή – αν πεινάμε περισσότερο – θα brunch-άρουμε στην δροσιά.

Mέντα

Αγ. Θεοδώρων 5, Κηφισιά, τηλ: 21 0808 0193

Μια από τις πιο ήσυχες και δροσερές αυλές των βορείων προαστίων, όπου μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας, ή τέλεια σπιτική λεμονάδα, να ακούσουμε χαλαρωτικές μουσικές και να δοκιμάσουμε τις σπιτικές της λιχουδιές. Η Μέντα βρίσκεται στο εξοχικό του Άγγελου Σικελιανού, και είναι μια μικρή όαση μέσα στο καλοκαιρινό χάος.

Παλιάτσος

Βας. Γεωργίου και Σουβαλιώτου, πλατεία Αγίας Τριάδος, Παλαιά Πεντέλη, τηλ: 21 0810 0889

Θα ανεβούμε στην Πεντέλη, κυνηγώντας την δροσιά; Θα ανεβούμε, και θα πιάσουμε τραπεζάκι, ή και μαξιλάρα στο γρασίδι, θα αράξουμε κάτω από τα δέντρα της πλατείας Αγίας Τριάδος και θα απολαύσουμε καφέ και δροσερά smoothies. Μένει ανοιχτό μέχρι αργά, για κρασιά και νόστιμα πιάτα.

Hide and Seek

Λεωφόρος Κηφισίας 254, τηλ: 2106776747

Όνομα και πράμα, καθώς είναι κρυμμένο κάπου στην Κηφισίας. Μόλις το ανακαλύψεις, όμως, θα το λατρέψεις. Ο εξωτερικός του χώρος είναι πανέμορφος, με δέντρα να απλώνουν την σκιά τους στα τραπεζάκια, φωτάκια κρεμασμένα παντού—και ίσως να κάτσουμε και μέχρι πιο αργά, για να τα δούμε να ανάβουν, και να περάσουμε από τον καφέ σε μερικά από τα σούπερ κοκτέιλ του.

Θ.Δ.

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Από τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα, η τεμπελιά είναι το μόνο για το οποίο έχω ακόμα δυνάμεις."

Robert Brault, σύγχρονος Αμερικανός γνωμικογράφος

  • 1895 - Αρχίζουν οι μεγάλες σφαγές των Αρμενίων στη Κωνσταντινούπολη και γενικότερα στη Τουρκία
    1914 - Ενώ μαίνεται ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, οι γερμανικές δυνάμεις νικούν τους Ρώσους στη μάχη του Σταλουπόνεν
    1949 - Ο Ελληνικός στρατός καταλαμβάνει πλήρως το ορεινό συγκρότημα του Βίτσι, απωθώντας τα τελευταία υπολείμματα του Δημοκρατικού Στρατού προς την Αλβανία. Τερματίζεται ουσιαστικά ο από του 1946 μαινόμενος Εμφύλιος Πόλεμος
    1962 - Ο 18χρονος Πέτερ Φέχτερ σκοτώνεται από ένοπλο φρουρό στο τείχος του Βερολίνου, όταν προσπαθεί να περάσει από το ανατολικό στο δυτικό τμήμα της πόλης

© 2002-2018 MEDIA2DAY