10 ιδέες για έξοδο στην Αθήνα με 10€ στην τσέπη

Δέκα ωραία πράγματα που μπορείς να κάνεις μόνος ή με παρέα στην Αθήνα, έχοντας 10 ευρώ στο πορτοφόλι σου.

10 ιδέες για έξοδο στην Αθήνα με 10€ στην τσέπη

Ξέμεινες και έχεις να διαθέσεις μόλις 10 ευρώ για την έξοδό σου; Μην μιζεριάζεις, λύσεις υπάρχουν και εμείς είμαστε εδώ για να σε γλιτώσουμε από το να κάτσεις μέσα.

Από σινεμά μέχρι φαγητό, ιδού δέκα ωραιότατες ιδέες εξόδου στην Αθήνα, με ένα πτωχό πλην τίμιο δεκαράκι στην τσέπη σου.

Σινεφίλ βραδιές



Από Δευτέρα έως Πέμπτη, τα multiplex, σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, προσφέρουν δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός ή 50% έκπτωση – δες εδώ και εδώ. Επίσης, πολλά σινεμά της Αθήνας διαθέτουν ειδικές τιμές εισιτηρίων στα 5€ συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας. Στο Ιντέαλ, για παράδειγμα, κάθε Τρίτη και Τετάρτη η γενική είσοδος είναι στα 6€, ενώ κάθε Πέμπτη τα δύο άτομα πληρώνουν μαζί εισιτήριο 8€, η Έλλη κάθε Τετάρτη έχει γενική είσοδο στα 5€, το ίδιο και το Ααβόρα στην Ιπποκράτους κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ενώ τις Πέμπτες τα δύο άτομα πληρώνουν εισιτήριο 8€.



Δείτε όλες τις αίθουσες ανά περιοχή εδώ και τσεκάρετε αν κάποια κοντινή σας προσφέρει ειδικές τιμές εισόδου.

Κοκτέιλ και χαρά

Ο Κόκκινος Λωτός με την πορφυρή διακόσμηση και τις ανεβαστικές μουσικές σερβίρει σε σταθερά χαμηλές τιμές (από 5€ για ένα ωραιότατο μοχίτο) τα κοκτέιλ του, αλλά και τα ποτά του (από 3,20€) και διαθέτει ωραιότατες σομπίτσες έξω στο πεζοδρόμιο αλλά και σταντ για τους καπνιστές της παρέας.

Βρες το Άσυλό σου

Όχι, δεν θα πας στο Πανεπιστήμιο, αλλά θα βάλεις πλώρη για Μεταξουργείο, εκεί όπου αυτό το sui generis μπαρ ανοίγει πιο αργά από κάθε μαγαζί της περιοχής και παραμένει ανοιχτό μέχρι πολύ πρωί. Το Άσυλο είναι ένα after με τα όλα του, έχει ροκ διάθεση, χειροποίητη διακόσμηση και ποτά από 3€.

Το TYCO δεν είναι Φλόμπα

Ξεκίνησε την μόδα των take away και φτηνών κοκτέιλ στην Αθήνα και διαθέτει τρία σημεία για να τα απολαύσεις στο χέρι ή πιάνοντας τραπεζάκι απ'έξω. Το TYCO σερβίρει κλασικά κοκτέιλ (στα 5€) αλλά και πιο ιδιαίτερες δημιουργίες (στα 6€) σε Σύνταγμα, Χαλάνδρι και Νέα Σμύρνη. Άχαστα τα πάρτι των Κυριακών, με τον αγαπημένο μας Dj Floba.



Οι ψαγμένες μπύρες του λαού

Το Alcohole στην πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής μπορεί να είναι κλειστό αυτήν την περίοδο, όμως ακριβώς δίπλα υπάρχει ένας επίγειος παράδεισος για τους φαν της μπύρας. Το Sorry Mom Liquor Store πουλάει μπύρες σε τιμές φτηνότερες και από περίπτερο (από 1,20€) και ποικιλία που θα σε κάνει να μην σταματήσεις να δοκιμάζεις μέχρι να σου τελειώσουν τα λεφτά. Αν πετύχεις τον Σταύρο, ζήτα του να σε καθοδηγήσει.

Γυφτοπούλου street και οι τιμές στα τάρταρα

Ένας πεζόδρομος, μπόλικες επιλογές για φτηνά ποτά. Η Γυφτοπούλου στο Χαλάνδρι φιλοξενεί μεταξύ άλλων το Κομμωτήριο Μπαρ, το οποίο παίζει ωραίες μουσικές – από ροκ μέχρι trash – μαζεύει νεαρόκοσμο και έχει φτηνά ποτά (από 4€) και μπύρες (από 3,5€), και το Ancho, το οποίο σερβίρει λαχταριστές μαργαρίτες (λάιμ, φράουλα) και daiquiri μάνγκο στα 5€. Τσέκαρε και το Κομπολόι επίσης στον ίδιο δρόμο, κλασικό καφενείο με φτηνές μπύρες, από 3,5€.



Τρι-φάση δικέ μου;

Έξοδος στο Μεταξουργείο, ρακές και φαγητό με 10 ευρώ; Κι όμως. Στο παρεΐστικο Τριφασικό θα δοκιμάσεις με την παρέα ωραία μεζεδάκια σαν το κοτόπουλο με κάρυ, το κρίταμο με ρύζι, και τη μανιταρόπιτα, με λιγότερα από 10€ το άτομο, αλκοόλ περιλαμβανομένου.

Το Περιβολάκι των Πετραλώνων

Στο Περιβολάκι το κρασί ξεκινά από 1€ το ποτήρι, οι μπύρες από 2,5€ για μια τιμιότατη Βεργίνα και οι μεζέδες που το συνοδεύουν περιλαμβάνουν πατατοσαλάτα, ταμπουλέ, μελωμένη τηγανιά ή λουκάνικο απ’ το Πήλιο. Λογαριασμός, στα 8-10€ κατ’ άτομο και μπόνους οι βόλτες στην γραφική γειτονιά των Πετραλώνων.

Οικονομικά Μαθήματα Πολέμου

Η παρέα γουστάρει θέατρο; Και από αυτό έχουμε. Τα Μαθήματα Πολέμου στο τρίτο μέρος τους παρουσιάζονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο Θέατρο Ρεξ και αφηγούνται ιστορίες του Ξενοφώντα με γενική είσοδο στα 10€. Εισιτήρια από εδώ

Οικονομικός Σύλλογος Παρνασσός

Σας αρέσει η κλασική μουσική; Τσεκ. Ο Κύκλος συναυλιών μουσικής δωματίου στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός συνεχίζεται με μια ωραιότατη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών σε έργα Μέντελσον και Σοστακόβιτς στις 24 Φεβρουαρίου. Η είσοδος στον εξώστη ανέρχεται στα 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v