ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΓΕΥΣΗ

Ούζα και τσιπουράκια πλάι στο κύμα

Μαζέψαμε μερικά από τα αγαπημένα μας ταβερνάκια για ουζάκι και καλό ψαράκι δίπλα στην θάλασσα. Και φροντίσαμε να είναι και οικονομικά.

Ούζα και τσιπουράκια πλάι στο κύμα

Το θαλασσινό θέλει ουζάκι. Ή τσίπουρο, ό,τι προτιμάει ο καθένας. Αλλά αυτά τα δύο γίνονται ακόμα καλύτερα όταν τα απολαμβάνουμε με θέα στην θάλασσα. Κοιτώντας το γαλάζιο. Όχι, δεν θα αρχίσουμε ρομαντισμούς για την θάλασσα, αυτό το κείμενο θα πάρει λάθος μονοπάτι. Μιλάμε για ούζα και φαΐ εδώ.

Απέραντο Γαλάζιο
Ανατολική παραλία Βάρκιζας, τηλ: 21 0965 5951
Αλλιώς γνωστό ως το ταβερνάκι του Ναυτικού Ομίλου Βάρκιζας, και με όνομα κινηματογραφικής έμπνευσης, στο Απέραντο Γαλάζιο μπορούμε εύκολα να ζήσουμε κινηματογραφικές στιγμές. Τα τραπεζάκια του είναι οριακά μέσα στην θάλασσα, και το βράδυ η ατμόσφαιρα γίνεται σούπερ ρομαντική, με τα φαναράκια του δρόμου να δίνουν τον κατάλληλο φωτισμό για μεθυσμένα τετ-α-τετ. Ναι, μπορείς να έχεις μεθυσμένο τετ-α-τετ και πάνω από ένα πιάτο με ψαρομεζέδες, τι κολλήματα είναι αυτά;
Υπολογίζουμε περί τα 25-25€ το άτομο. Αν πάρετε ψάρι, υπολογίστε γύρω στα 40€ το άτομο.

Το Ακρί

Ακτή Θεμιστοκλέους 298, Πειραϊκή, τηλ: 21 0418 0110
Υπάρχει μία λέξη για να περιγράψουμε το Ακρί, και αυτή η λέξη είναι “τίμιο”. Από την άλλη μεριά, πιστεύουμε ότι το να περιγράφεις κάτι με αυτή τη λέξη του δίνει ένα αρνητικό πρόσημο, κι αυτό μας ενοχλεί. Οπότε θα πούμε ότι το Ακρί είναι άτιμο, κυρίως επειδή οι μερίδες του είναι μεγάλες, οι τιμές του λογικές, και κάθε φορά φεύγουμε έχοντας φάει τον άμπακο.
Υπολογίζουμε περί τα 15€ το άτομο.

Ψαρού

46ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Σαρωνίδα, τηλ: 2291055171
Εδώ έχουμε πολύ ωραία μεζεδάκια, όπως και ολόφρεσκο ψαράκι. Έχουμε και την άπλα μας, και τα κλασικά γαλάζια τραπεζοκαρεκλάκια, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε μερίδες μεγάλες. Συνεπώς, θα φάμε καλά. Αν θέλουμε και κάτι πιο γκουρμέ, η καπνιστή τσιροσαλάτα με λιαστή ντομάτα και τα φιλετάκια πέρκας σε φύλλο κανταΐφι θα ικανοποιήσουν τους πιο απαιτητικούς οισοφάγους – βέβαια, υπάρχουν μεζέδες που μπροστά τους τύφλα να ‘χουν και οι γκουρμεδιές.
Υπολογίζουμε περί τα 20€ το άτομο.

Σαρδελάκι με θέα
Λ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, τηλ: 21 0967 0913
Και, πραγματικά, τι θέα! Δεν θα το αναλύσουμε, επειδή μια εικόνα, χίλιες λέξεις. Αλλά θα πούμε ότι εδώ απολαμβάνουμε σούπερ προσεγμένους ψαρομεζέδες—και όχι μόνο σαρδελάκια. Μύδια, γαυράκι, καλαμάρι φρέσκο και ένα σωρό ακόμα νοστιμιές. Είναι ανοιχτό και ενδείκνυται για τις ώρες που έχει ήλιο, για μια άψογη μεσημεριανή σιέστα μετά ουζοποσίας.
Υπολογίζουμε περί τα 20€ το άτομο.

Τα βράχια της Πειραϊκής

Ακτή Θεμιστοκλέους 300, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4538461
Το αφήσαμε για τελευταίο, για τον μοναδικό λόγο ότι συνήθως είναι γεμάτο, και δεν δέχεται κρατήσεις. Άρα ίσως χρειαστεί και λίγη αναμονή. Η αναμονή, όμως, δεν είναι πρόβλημα όταν σου έρχονται μπροστά σου οι υπέροχοι μεζέδες που έχει στο μενού. Τα τηγανητά του είναι άλλο πράμα – και τα ψαροθαλασσινά, αλλά και τα κολοκυθάκια του που είναι κόλαση – και θα βρούμε και αρκετές ετικέτες ούζου για να διαλέξουμε με τι θα συνδυάσουμε το τσιμπολόγημά μας.
Υπολογίζουμε περί τα 15-17€ το άτομο.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Δυο παράδοξα είναι καλύτερα από ένα. Μπορεί ακόμα και να υποδεικνύουν μια λύση."

Edward Teller, 1908-2003, Ουγγροαμερικανός πυρηνικός φυσικός

  • 1826 - Ο Γεώργιος Σαχτούρης και ο Κωνσταντίνος Κανάρης νικούν τον Τουρκικό Στόλο κοντά στη Σάμο.
    1906 - Καταστροφές ελληνικών ιδρυμάτων, εκκλησιών και σχολείων της Φιλιππουπόλεως από τους Βουλγάρους. 
    1945 - Αρχίζει να λειτουργεί το «Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας», που ιδρύθηκε με τη ΣΠ 54, με πρώτο διευθυντή τον Ηρ. Πετμεζά.

© 2002-2019 MEDIA2DAY