ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΓΕΥΣΗ

Πού τρώμε καλά στην Αίγινα;

Στο λιμάνι και τις παραλίες, στην Πέρδικα και στα ορεινά της χωριουδάκια, η Αίγινα μας φιλεύει νοστιμιές.

Πού τρώμε καλά στην Αίγινα;

Οι πιο νόστιμες στιγμές στην Αίγινα.

Κάππος Έτσι

Παναγή Ηρειώτη 9, τηλ: 2297 027219



Όμορφη αυλίτσα και κουζίνα που «πειράζει» την ελληνική παράδοση, δημιουργώντας πιάτα όπως χταπόδι φούρνου ψημένο σε ελαιόλαδο και μυρωδικά με φάβα, φέτα «fest», παναρισμένη σε σουσάμι και φιστίκι με μέλι και ξύδι μπαλσάμικο και κριθαρότο με μανιτάρια, απάκι και γραβιέρα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20-30€ το άτομο, με κρασί.

Το δρομάκι

Ακτή Τότη Χατζή 4, τηλ: 2297 024445



Σε καταπληκτικό σημείο απέναντι από την θάλασσα, βγάζει τραπεζάκια πάνω στο κύμα και σε αυτό το ειδυλλιακό σκηνικό μας σερβίρει καλοφτιαγμένα μαγειρευτά (γεμιστά, κόκκορα κρασάτο κ.α.), ψητά της ώρας όπως μπιφτέκια σχάρας με λαχανικά, μακαρονάδες θαλασσινών και ωραίες σαλάτες. Ο λογαριασμός στα 20€ με κρασί.

Σκοτάδης

Λεωφ. Δημοκρατίας 46, τηλ: 2297 024014



Στην παραλιακή περαντζάδα του λιμανιού, το ιστορικό ουζερί του νησιού εξειδικεύεται εδώ και δεκαετίες στους θαλασσινούς μεζέδες και το φρέσκο ψάρι. Πιάστε τραπεζάκι έμπροσθεν και παραγγείλτε γαύρο ή κολλιό μαρινάτο, ψαροσουβλάκι, κριθαρότο καραβίδας, ταραμοσαλάτα, σαρδέλες φούρνου και χταποδάκι τουρσί. Συχνά έχει και κάποια μαγειρευτά ημέρας. Ο λογαριασμός για μεζεδοκατανάλωση στα 20-25€ με ουζάκι. 

Το Δέκα

Πέρδικα, τηλ: 2297 061231



Στο γραφικότερο ψαροχώρι του νησιού, την Πέρδικα, το Δέκα αποτελεί σταθερή αξία για ψαροκατανάλωση πάνω στη θάλασσα. Πέρα από ολόφρεσκο ψάρι, σερβίρει νοστιμότατα ορεκτικά όπως κολοκυθοκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες και σαγανάκι, μεζεδάκια θάλασσας όπως  γαρίδες τηγανιτές, μαριδούλα και καλαμαράκια, ωραίο ψητό χταποδάκι και σαρδέλα ψητή. Εξίσου νόστιμο και το ριζότο θαλασσινών. Για ένα γεύμα με κρασί, υπολογίστε περί τα 25€/άτομο. 

Αντώνης

Πέρδικα, τηλ: 2297 061443

Ακόμα μια σταθερή αξία στην Πέρδικα, ο Αντώνης βγάζει τραπεζάκια στην περατζάδα, αγναντεύει τα καΐκια, και σερβίρει νοστιμότατα θαλασσινά και φρέσκο ψαράκι. Καλαμαράκια τηγανιτά φρέσκα, γαρίδες ψητές, χταποδάκι ξιδάτο ή στη σχάρα, μπαρμπουνάκια τηγανιτά, γαριδομακαρονάδα, αστακός και κλασικές σαλάτες με φρέσκιες πρώτες ύλες συναποτελούν το τίμιο και νοστιμότατο μενού του. Τιμές στα 25€ το άτομο, με κρασί.

Καβουρόπετρα

Λιμανάκι Καβουρόπετρας, τηλ: 2297 023001


Στον παραλιακό δρόμο ανάμεσα στην Αίγινα και τη Σουβάλα, αυτή η μίνιμαλ ψαροταβέρνα περνά από γενιά σε γενιά και εξελίσσει τις γεύσεις της. Πέρα από μικρά και μεγάλα ψάρια στο τηγάνι ή τη σχάρα, εδώ δοκιμάζουμε σαρδέλες γεμιστές με σκορδο, ουρές πεσκανδρίτσας σε κουρκούτι με σκορδαλιά, κουσκουσάκι με καραβίδες, μαρινάτος σολομός και σεβίτσε μπαρμπουνιού. Ο λογαριασμός με κρασί, στα 25-30€ κατ’ άτομο.

Κρητών Γεύσεις

Ηρειώτη Π. | & Δάμωνος, τηλ: 2297 026255



Άξιος εκπρόσωπος της κρητικής κουζίνας στο νησί, σερβίρει νοστιμιές όπως κρητική καρμπονάρα με απάκι και φασκόμηλο, τηγανιά κοτόπουλο, πατάτες με στάκα και σφακιανή πίτα με μέλι. Ετοιμάζει και μαγειρευτά, με ναυαρχίδα του τον μουσακά, ενώ τακτικά φιλοξενεί και βραδιές με κρητική λύρα και ζωντανή μουσική. Οι τιμές κυμαίνονται στα 15-17€ το άτομο με κερασμένη τσικουδιά και παγωτό.

Πέτρινο

Ανίτσαιο, τηλ: 2297 031232



Ένα από τα καλύτερα μυστικά ταβερνάκια του νησιού βρίσκεται στο ορεινό Ανίτσαιο, και σερβίρει τις νοστιμιές του στην ειδυλλιακή αυλίτσα ενός πέτρινου σπιτιού. Το μενού εδώ περιλαμβάνει όλες τις σπεσιαλιτέ μιας παραδοσιακής, οικογενειακής ταβέρνας, με ζουμερά κρεατικά σχάρας (μπριζόλες, μπιφτέκια, σαλάτες) και ωραιότατα μαγειρευτά ημέρας. Ο λογαριασμός στα 15€ το άτομο, μαζί με κρασί.

Το Στέκι Του Κυνηγού

Ανίτσαιο, τηλ: 2297 031210



Ακόμα μια παραδοσιακή «κρυφή» ταβέρνα στο Ανιτσαίο, στην κεντρική πλατεία του χωριού, η οποία μας σπρώχνει στην ακατάσχετη κρετοφαγία με ζουμερές μπριζόλες στα κάρβουνα – στα must το Τ-Bone -, σπιτικά ορεκτικά όπως πατάτες τηγανιτές, φάβα και χειροποίητες χορτόπιτες και κάποια μαγειρευτά, όπως κόκκορας κοκκινιστός με χοντρό μακαρόνι. Ο λογαριασμός στα 20€/άτομο με κρασί. Αν δεν ξέρετε πού είναι και δεν ρωτήσετε, δύσκολα θα το βρείτε. 

Μπάμπης

Ακτή Τότη Χατζή 7, τηλ: 2297 023594



Στην παραλία της Παναγίτσας, κοντά στην εκκλησία, δίπλα στο κύμα ο Μπάμπης ενδείκνυται για ρομαντζάδα και μάσα για κάθε γούστο: εδώ απολαμβάνουμε ψαρικά αλλά και κρεατικά, σε παραδοσιακές αλλά και μοντέρνες βερσιόν, όπως γεμιστά, λαχανοντολμάδες, κοπανιστή με φιστικάκι Αιγίνης, χταποδάκι ξιδάτο, αλλά και μοσχαράκι με παπαρδέλες, κέικ σολομού και γεμιστά κολοκυθάκια με γαρίδες. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25-30€ κατ΄άτομο με κρασί.

Γελαδάκης

Ψαραγορά, τηλ: 2297027308

Για όσους μπορούν να απαρνηθούν τη θέα της θάλασσας, εκεί που τελειώνει η ψαραγορά της Αίγινας περιμένει το καφενείο του Γελαδάκη. Παλιός τόπος μάζωξης των ψαράδων πριν ξεκινήσουν αξημέρωτα, ο ιδιοκτήτης Στέλιος σερβίρει αξεπέραστο χταπόδι στα κάρβουνα (φυσικά όχι προβρασμένο!) και διάφορους άλλους ψαρομεζέδες και ψάρια. Στα αρνητικά του ότι δεν είναι πια τόσο φτηνό όσο άλλοτε. Υπολογίστε γύρω στα 20-25 ευρώ

N. Γ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η Τέχνη είναι το πιο ωραίο από όλα τα ψέματα."

Claude Debussy, 1862-1918, Γάλλος μουσικός

  • 1912 - Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις τουρκικές Αρχές και ανακηρύσσουν την Ικαριακήν Πολιτείαν, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, οπότε άγημα του Ελληνικού Στόλου αποβιβάζεται στη νήσο και την απελευθερώνει οριστικά.
    1913 - Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων, για τη σύναψη ειρήνης, στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος.
    1945 - Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY