ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Η Καλαμάτα μας έβαλε στον χορό

Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας έκλεισε την Κυριακή 28 Ιουλίου πανηγυρικά την αυλαία του. Μας λείπει ήδη.

Η Καλαμάτα μας έβαλε στον χορό

της Ηρώς Κουνάδη

Στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου η εξέδρα υποδεχόταν κάθε μέρα στις 21.00 χορευτές παγκοσμίου φήμης. Ο κόσμος συγκεντρωνόταν μπροστά της ήδη από τις 20.30. Οι παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού, λίγο πιο κάτω, ξεκινούσαν στις 22.00. Προλάβαινες άνετα, είναι φιλική για τους πεζούς η Καλαμάτα.

Στους δρόμους του κέντρου άκουγες κόσμο να μιλάει αγγλικά. Και γαλλικά. Και ισπανικά. Στο ξακουστό ταβερνάκι του Κώστα Βασιλειάδη πετύχαινες την καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ να μυεί εκλεκτούς προσκεκλημένους στα μυστικά της μεσσηνιακής κουζίνας. Στο Μέγαρο Χορού το βράδυ δεν έπεφτε καρφίτσα.

Στην 25η χρονιά του, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας ξεπέρασε τον εαυτό του. Βραδιά με τη βραδιά, sold out το sold out, αποδεικνυόταν ξανά και ξανά πως αυτό που συμβαίνει εδώ δεν είναι ένα συνηθισμένο φεστιβάλ της επαρχίας −ούτε καν ένα εντυπωσιακό για τα δεδομένα της επαρχίας φεστιβάλ. Είναι το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο φεστιβάλ χορού που έχουμε ως χώρα.

Κι αν δεν πολυκαταλαβαίνεις τον χορό, αν δεν βγάζει εύκολα νόημα η κίνηση χωρίς τον λόγο στον οποίο μας έχουν κακομάθει δυόμισι χιλιετίες θεάτρου, δεν πειράζει. Θα μάθεις. Κι αυτός είναι ο σπουδαιότερος λόγος να υπάρχει το Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας. Για να σε μάθει καινούρια πράγματα. Αρκεί μόνο να θέλεις.Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας σε αριθμούς

68 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, 24 ομάδες, 52 εθελοντές, 62 σπουδαστές χορού στα επαγγελματικά σεμινάρια, 78 παιδιά στο εργαστήρι χορού και χορογραφίας για παιδιά, 38 ενήλικες στο εργαστήρι ενηλίκων άνω των 50 ετών, 21 ΑμεΑ με 21 συνοδούς στο σεμινάριο χορού για ΑμεΑ, είναι ένας πρώτος απολογισμός του φετινού Φεστιβάλ, που διεξήχθη από τις 19 έως τις 28 Ιουλίου, δημιουργώντας μια μεγάλη γιορτή για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της Καλαμάτας.11 παραγωγές στο Μέγαρο Χορού εκ των οποίων 4 στην Κεντρική Σκηνή, 6 στο Στούντιο και μία στα παρασκήνια της Κεντρικής Σκηνής, 11 υπαίθριες παραστάσεις χορού στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας, μία υπαίθρια παράσταση καθώς και καθημερινή προβολή όλων των υπαίθριων παραστάσεων την επόμενη μέρα στην Costa Navarino, 3 εκθέσεις φωτογραφίας, μία προβολή ντοκιμαντέρ, 2 προβολές ταινιών, μία μουσική βραδιά, 4 επαγγελματικά σεμινάρια, μία διάλεξη ανοιχτή στο κοινό, ένα εργαστήρι για παιδιά, ένα εργαστήρι για ενήλικες άνω των πενήντα ετών και ένα σεμινάριο για ΑμεΑ, συνέθεσαν όλα μαζί το πλούσιο πρόγραμμα του φετινού, επετειακού φεστιβάλ.

Και του χρόνου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Είναι στη φύση του ανθρώπου να σκέφτεται λογικά και να ενεργεί παράλογα."

Ανατόλ Φρανς

  • 1906 - Το S-O-S υιοθετείται ως επίσημο σήμα ύπαρξης κινδύνου.

    1943 - Ο Λίβανος κερδίζει την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY