ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Μήπως δικαιούσαι δωρεάν βιβλία και εισιτήρια για θέατρο;

Επιταγές για την αγορά βιβλίων, και δωρεάν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις, θα δώσει ο ΟΑΕΔ σε άνεργους και εργαζομένους.

Μήπως δικαιούσαι δωρεάν βιβλία και εισιτήρια για θέατρο;

Δωρεάν βιβλία και εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις δικαιούσαι αν είσαι άνεργος με τουλάχιστον 50 ημέρες επιδότηση ανεργίας, ή εγγεγραμμένος για 4 μήνες στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας, η χορήγηση δωρεάν βιβλίων και εισιτηρίων θεατρικών παραστάσεων θα ξεκινήσει άμεσα από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Εκτός των ανέργων, δωρεάν εισιτήρια για θέατρο και βιβλία δικαιούνται επίσης οι εργαζόμενοι με 50 ημέρες ασφάλισης και οι μητέρες σε ειδική παροχή προστασίας μητρότητας κατά το 2018.

Η διάθεση των επιταγών για την αγορά βιβλίων σε 150.000 δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί εντός του 2019. Τα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων θα διατεθούν σε 200.000 δικαιούχους και θα ισχύουν για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2019-2020.

Για τον καθορισμό του τρόπου μοριοδότησης, θα εκδοθεί πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τα εισοδήματα των δικαιούχων.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είναι πάντα οι αρετές και όχι οι αμαρτίες ενός ανθρώπου που τον σπρώχνουν στην καταστροφή."

Rebecca West, Βρετανίδα συγγραφέας & αρθρογράφος

  • 1313 - Γεννήθηκε ο Βοκάκιος, Ιταλός συγγραφέας
    1952 - Γεννήθηκε ο Γεώργιος Παπανδρέου (νεότερος), Έλληνας πολιτικός
    1963 - Η Βαλεντίνα Τερέσκοβα έγινε η πρώτη γυναίκα στο διάστημα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY