ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Η Κυανή στο Rabbithole

Σε ποιο βαθμό χειριζόμαστε τα τεχνολογικά επιτεύγματα, και πόσο αυτά επηρεάζουν τη φυσική ροή της ζωής μας, τόσο ηθικά όσο και συναισθηματικά;

Η Κυανή στο Rabbithole

Η Μαίρη Σέλλεϋ επιστρέφει με τη νουβέλα «Ο θνητός αθάνατος» σε ένα από τα κύρια θέματα που την απασχόλησαν και στο αριστούργημά της «Φρανκενστάιν»: σε ποιο βαθμό χειριζόμαστε τα τεχνολογικά επιτεύγματα, για ποιο σκοπό και πόσο αυτά επηρεάζουν τη φυσική ροή της ζωής μας, τόσο ηθικά όσο και συναισθηματικά. Με αυτό τον ανθρωποκεντρικό, φιλοσοφικό γνώμονα η Σέλλεϋ αλλάζει το πρίσμα και σκιαγραφεί τους ήρωες και την ιστορία της μέσα στο σύμπαν του ρομαντικού έρωτα. Οι χαρακτήρες της συγγραφέως χαράζουν την πορεία τους μέσα από τις επιλογές τους, με γνώμονα την αξιοποίηση των επιστημονικών επιτευγμάτων. Στην ιστορία της, ο νεαρός άντρας πίνει ένα καινούργιο φίλτρο, εφεύρεση του δασκάλου του και μένει για πάντα νέος. Ολοκληρώνοντας μια γήινη ζωή, βιώνει τη φυσική απώλεια της αγαπημένης του και συνεχίζει, πικραμένος και μόνος στην αιωνιότητα.

Στην «Κυανή», ο νεαρός άντρας βρίσκεται για μισό αιώνα σε ένα μακρινό αστέρι στο οποίο και πήγε για να αποφύγει τυχόν πληγές που θα του επιφέρει ο έρωτας της ζωής του. Παρέα με τέσσερα ανδροειδή ρομπότ, περνά τον καιρό του μέσα στην λήθη ώσπου πληροφορείται το επικείμενο τέλος της αγαπημένης του στη Γη. Τα χρόνια έχουν περάσει, αυτή έχει πια γεράσει και αυτός θα επιστρέψει για να την προλάβει πριν «φύγει» έχοντας για συντροφιά, ένα ημερολόγιο ζωής: ένα παραμυθικό ανάγνωσμα, κατασκεύασμα της φαντασίας για το πώς θα μπορούσε να είχε ζήσει τη ζωή του μαζί της, αν δεν έφευγε μακριά.

Η «Κυανή», είναι ένας εκμοντερνισμένος διάλογος με τη Σέλλεϋ, μια ιστορία που κατασκευάστηκε με αφορμή και σε άμεση σχέση με το λογοτεχνικό έργο «Ο θνητός αθάνατος». Η «Κυανή» είναι η διασκευή μιας ιστορίας του 19ου αιώνα σε μια ιστορία του 21ου αιώνα που μιλά για το Αύριο της ανθρωπότητας.

Tαυτότητα παράστασης
Σύλληψη, Σκηνοθεσία: Γιώργος Σίμωνας
Σκηνικά: Τώνια Ράλλη
Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Φωτισμοί: Γιώργος Κορδέλλας, Γιώργος Σίμωνας
Βίντεο: Ελένη Παπαϊωάννου
Μακιγιάζ/ Φροντιστήριο: Mαρίνα Πινιατώρου
Ηθοποιοί: Ηώς Αντωνοπούλου, Αχιλλέας Βατρικάς, Μάγδα Γκουβέρου, Δανάη Γουλιέλμου, Αναστασία Δεμέστιχα, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Γιάννης Καραλής, Ηλίας Μενάγιερ, Ελένη Παπαϊωάννου
Κατασκευή σκηνικού: sickmyduck.lab
Boηθοί σκηνογράφου: Μαρίνα Πινιατώρου, socos
Hχογραφήσεις/ Μίξεις: Στέλλα Ν. Χρίστου
Φωτογραφίες: Μαρία Τούλτσα
Διάρκεια: 180 λεπτά

Μια παραγωγή της ομάδας Νοσταλγία

Νικητές διαγωνισμού

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΙΒΟΥΡΑΚΗΣ
ΕΛΕΑΝΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ο κόσμος δεν είναι ένα θλιβερό μέρος, είναι απλά μεγάλο."

Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, 1930-, Γάλλος σκηνοθέτης

  • 1819 - Ο Αλή Πασάς αναγκάζει τους κατοίκους της Πάργας να εκπαυριστούν στην Κέρκυρα και σε άλλα Επτάνησα.
    1839 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
    1882 - Πεθαίνει ο Κάρολος Δαρβίνος, άγγλος φυσιοδίφης, θεμελιωτής της Θεωρίας της Εξέλιξης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY