ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Διαδραστική βραδιά Tango στον Πειραιά

To Tango Acropolis επιστρέφει με μια ιδιαίτερη διαδραστική βραδιά Tango το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου.

Διαδραστική βραδιά Tango στον Πειραιά

Μια χορευτική παράσταση με αφετηρία το δικό μας λιμάνι του Πειραιά και προορισμό τα λιμάνια όλου του κόσμου. Εκεί που γεννήθηκε το Tango.
Σε ένα σκηνικό χωρίς αυλαία, όπου οι πρωταγωνιστές χορεύουν και τραγουδούν, ζωντανεύουν και ξυπνούν στους θεατές συναισθήματα και μνήμες, κρυφούς πόθους και πάθη.

Ετοιμαστείτε.
Να μυηθείτε στην τελετουργική διάσταση του Tango και στις πιο κρυφές αλήθειες του.
Να μπείτε στη λίστα των εκλεκτών καλεσμένων που δουν μπροστά στα μάτια τους να ζωντανεύει για λίγες ώρες το θρυλικό καμπαρέ Chantecler του Buenos Aires.
Να ταξιδέψετε στον χρόνο σε ένα σκηνικό άλλης εποχής με βαριές μπορντό κουρτίνες, φωτισμένους πολυελαίους και άφθονα κεριά.
Να παρασυρθείτε και εσείς στον κύκλο του χορού.

Γιατί αυτό είναι το Tango: ένα αριστούργημα άχρονο και διαχρονικό, μια εμπειρία ζωής γεμάτη σύμβολα και ατελείωτες φιγούρες αισθήσεων, ένας αυτοσχεδιασμός που οδηγεί στις πιο μύχιες αλήθειες μας, τα ταξίδια μας στον πόνο, τη νοσταλγία, την απώλεια, τον έρωτα, τις σύντομες ευτυχίες, την μοναξιά, την ένωση.

Αυτή τη νύχτα οι θεατές συνεχίζουν την παράσταση και ανεβαίνουν στην σκηνή χωρίς πρόβα, γιατί το Tango είναι αυθόρμητο σαν τη ζωή. Είναι μικρές και μεγάλες ιστορίες ακραίες, αληθινές, φανταστικές, ερωτικές, καρμικές.


Τραγούδι – Special Guest:
Janet Kapuya

Χορεύουν:
Μαριάννα Κουτάντου
Βαγγελης Χατζόπουλος
Δανάη Ζευγαδίνα
Rafael Parsaquay
Μαργαρίτα Πλέσσα
Ariel Pérez
Γεωργία Τρίτση

Ερμηνεύουν:
Χαρά Τσιτομενέα
Σωτηρία Χρυσικοπούλου

Μουσική επιμέλεια:
Ivon Carolina

Καλλιτεχνική επιμέλεια
Elena Gossi

Παραγωγή -Διοργάνωση
Tango Acropolis Festivals

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Για να δρέψεις την πραγματικότητα, ό,τι απλά ονειρεύεσαι, ζήσε με έναν παιδιάστικο, στοχαστικό και ανέμελο τρόπο στο δάσος της μοναξιάς."

Jack Kerouac, 1922-1969, Αμερικανός συγγραφέας

 • 1864 - Ιδρύεται ο Ερυθρός Σταυρός.
  1940 - Μετά το τορπιλλισμό του Έλλη και της έντασης των ελληνοϊταλικών σχέσεων η Μεγάλη Βρετανία ανακοινώνει ότι οι ναυτικές και αεροπορικές της δυνάμεις θα ενισχύσουν την Ελλάδα εάν τυχόν υποστεί επίθεση.
  1942 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βραζιλία κηρύσσει πόλεμο στις δυνάμεις του Άξονα, (Γερμανία και Ιταλία όχι όμως Ιαπωνία).
  1962 - Το πρώτο στον κόσμο πλοίο που κινείται με πυρηνική ενέργεια, το The Savannah, ολοκληρώνει το παρθενικό του ταξίδι.
  1975 - Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ.
  1989 - Ανακαλύπτεται ο πρώτος ολοκληρωμένος δακτύλιος γύρω από τον Ποσειδώνα.
  2004 - Άγνωστοι εισβάλλουν στο Μουσείο του Όσλο και αφαιρούν δύο πίνακες του Έντβαρτ Μουνκ, ανάμεσά τους την πασίγνωστη «Κραυγή».

© 2002-2019 MEDIA2DAY