ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Το εξυπνοπούλι και η γάτα: Κομεντί στο Faust

Η ρομαντική κομεντί του Bill Manhoff, στην κινηματογραφική εκδοχή της οποίας πρωταγωνίστησε η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, ανεβαίνει στη σκηνή του Faust.

Το εξυπνοπούλι και η γάτα: Κομεντί στο Faust

Τι συμβαίνει όταν δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι, ο ερωτικά άβγαλτος συγγραφέας Φήλιξ και η τρελούτσικη Ντόρις αναγκάζονται να συγκατοικήσουν; Ο έρωτας είναι εφικτός ανάμεσα σε δύο αταίριαστα άτομα; Κι αν ναι, για πόσο καιρό;

Το έργο Το εξυπνοπούλι και η γάτα του Bill Manhoff [Τhe Owl and the Pussycat] είναι μια ρομαντική κομεντί που γνώρισε μεγάλη παγκόσμια επιτυχία τόσο στη σκηνή όσο και στον κινηματογράφο με την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ (Η Τροτέζα και ο Πρωτάρης).

Μέσα από κωμικές καταστάσεις και παρεξηγήσεις που προκύπτουν από την αναγκαστική συνύπαρξη δύο αταίριαστων ανθρώπων, ο Manhoff θίγει το θέμα της πλαστοπροσωπείας και της ψευδεπίγραφης ταυτότητας που προκύπτει όταν το όνειρο γίνεται ψευδαίσθηση, η εικόνα του εαυτού μας πλασματική και η ζωή επινοημένο σενάριο. Η σύγκρουση με την πραγματικότητα παράγει άφθονες κωμικές καταστάσεις που στο τέλος αφήνουν μια πικρή γεύση και ίσως οδηγούν στη λύτρωση.

Ταυτότητα της παράστασης
Παίζουν: Στέλιος Πετράκης – Κορίνα Τριανταφύλλου
Σκηνοθεσία: Ηλίας Κουντής
Διασκευή: Κορίνα Τριανταφύλλου (βασισμένη στη μετάφραση της Στέλλας Κρανάη-Ζωγράφου)
Μουσική επιμέλεια: Κίμων Μαραγκουδάκης
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Σκηνικά: Τάσος Δημοσθένιάδης – Κατασκευή σκηνικού: NEDA DECORATIONS
Φωτογραφίες-Artwork: Γιώργος Γιαννίμπας
Ενδυματολόγος: Γιώργος Λαζάρου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρίζα Spirito


Νικητές:

Εύη Σωτηροπούλου
Ευφροσυνη Βασιλοπουλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Κείνος που στ’ αληθινά αγαπά το Λαό δε γίνεται ποτέ αρχηγός του, γίνεται υπηρέτης του."

Μενέλαος Λουντέμης

  • 1944 - Το HMAS Australia χτυπήθηκε κατά την πρώτη επίθεση Καμικάζι. 30 άντρες σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής του πλοίου. (Β' Παγκόσμιος Πόλεμος)
    1972 - Ένα NAMC YS-11A της Ολυμπιακής Αεροπορίας συνετρίβη στις ακτές της Βούλας Αττικής. 37 από τους επιβαίνοντες πνίγηκαν, ενώ 19 κατάφεραν να σωθούν φτάνοντας στην ακτή.

© 2002-2019 MEDIA2DAY