ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Ήλιος με δόντια: Από τη Σκύρο στα Ιλίσια

Η ιστορία ενός ιδιαίτερου ανθρώπου μπλέκεται με την επίσημη Ιστορία του τόπου, σε μια απολαυστική… σκυρο-θεσσαλονικιά παράσταση.

Ήλιος με δόντια: Από τη Σκύρο στα Ιλίσια

Το Σκύθες εγχείρημα είναι αυτό που λέει το όνομά του: ένα εγχείρημα τριών φίλων από Σκύρο και Θεσσαλονίκη που αποφάσισαν ότι καμία απόσταση δεν είναι αρκετή για να σταματήσει φίλους και συνεργάτες από παλιά να εκφραστούν θεατρικά.

Ο συγγραφέας από τη Σκύρο Δημήτρης Αλεξίου διασκεύασε θεατρικά το μυθιστόρημα «Ήλιος με δόντια» του Χιώτη συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη (εκδόσεις Εστία) σε ένα έργο πολλαπλών ρόλων, χώρων και εποχών αλλά μόνο για τρεις ηθοποιούς. Μαζί με τους μόνιμους κατοίκους Θεσσαλονίκης πλέον Στέλλα Αναστασιάδου και Μπάμπη Πετρογιάννη, δούλεψαν επί έξι μήνες διαδικτυακά και επί ένα μήνα μαζί στη Σκύρο ένα έργο που διεισδύει στην ατομική και συλλογική ευθύνη, και αναδεικνύει την ατομική ιστορία ενός ιδιαίτερου ανθρώπου, όπως εμπλέκεται, συνοδοιπορεί ή συνθλίβεται πολλές φορές από την επίσημη Ιστορία του τόπου.

Το εγχείρημα πέτυχε στις παραστάσεις που δόθηκαν το καλοκαίρι στη Σκύρο και μεταφέρεται στην Αθήνα για δύο μόνο παραστάσεις στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2018 στο θέατρο Ελυζέ.

Ταυτότητα της παράστασης
Συγγραφέας: Γιάννης Μακριδάκης
Διασκευή: Δημήτρης Αλεξίου
Σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Αλεξίου, Στέλλα Αναστασιάδου, Μπάμπης Πετρογιάννης
Συμμετέχει: Γιώργος Πετρογιάννης
Μουσική επιμέλεια: Μπάμπης Πετρογιάννης


σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ο κυνισμός είναι το υποκατάστατο του διανοητικά ανάπηρου για την ευφυΐα."

Russell Lynes

  • 1793 - Θάνατος του Γάλλου επιστήμονα και πολιτικού, Ζαν Σιλβέν Μπαγί.

    1990 - Στέφεται Αυτοκράτορας στην Ιαπωνία ο Ακιχίτο.

© 2002-2018 MEDIA2DAY