ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Dagipoli Dance στο Βεάκειο Θέατρο

Στις 17 Σεπτεμβρίου, μία διαφορετική παράσταση χορού στο Βεάκειο Θέατρο θα μας κάνει να δούμε τα πράγματα αλλιώς...

Dagipoli Dance στο Βεάκειο Θέατρο

Η DAGIPOLIDANCECo είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού, ο πυρήνας της οποίας αποτελείται από άτομα με κινητική αναπηρία.

Έγινε ευρέως ευρέως γνωστή για την πολύχρονη πια δράση της, στα Ελληνικά και διεθνή καλλιτεχνικά ύδατα, μαζί με μια ομάδα εξαίρετων και καταξιωμένων συντελεστών από το χορό, τη μουσική και το θέατρο, όπως ο Κώστας Λειβαδάς, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γιώργος Νινιός, η Άννα Φόνσου, ο Γιώργος Καραμίχος , ο Ψαραντώνης, ο Βασίλης Σκουλάς κ.ά., και φυσικά μια πλειάδα επαγγελματιών χορευτών/τριών, συνοδοιπόρων όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή την τολμηρή προσπάθεια.

Κατάφερε να κατακτήσει την αναγνώριση και τον σεβασμό και να εδραιωθεί μέσα από μια ισότιμη σχέση, όπως αποτυπώθηκε μέσα από τη δημιουργική πορεία που άφησε τα ίχνη της, στο σύγχρονο τοπίο της τέχνης.

Η μουσική, και τα κείμενα ανοίγουν ένα ιδιαίτερο διάλογο με την κίνηση και το σώμα, και ταυτίζονται ολοκληρωτικά με το νέο κινησιολογικό λεξιλόγιο που προβάλλεται μέσα από την ανάδειξη αυτής της τόσο αρμονικής και γόνιμης συνεργασίας.

Ο Γιώργος Χρηστάκης (χορογράφος, χορευτής σε αναπηρικό αμαξίδιο),και ιδρυτής της DagipoliDanceCo.,από την δική του πλευρά αναδεικνύει μέσα από τις χορογραφίες του, την αρμονική συνεργασία σωμάτων με διαφορετικές λειτουργίες, την γοητεία που ασκεί η ανθρώπινη ποικιλομορφία και η συνεργασία ανθρώπων με διαφορετική μοτορική στα σώματά τους.Μια ομάδα 6-7 χορευτών – performers με αναπηρία και μη, θα ανοίξουν ένα γόνιμο διάλογο, για να αναβιώσουν αυτές τις παράλληλες πορείες, που συναντήθηκαν σε κάποιο σημείο κι εκεί ακριβώς συνέβησαν μοναδικά, μαγικά πράγματα. Οι μουσικοί, οι ηθοποιοί και οι χορευτές θα ταξιδέψουν πιασμένοι απ’ τις νότες, τα κείμενα και την κίνηση και θα διηγηθούν τις ιστορίες τους.

Τα κείμενα και οι δράσεις της παράστασης αποπειρώνται να καταδείξουν την συνεχή εναλλαγή και δημιουργική διάδραση των ισχυρών αντιθετικών δυνάμεων της φύσης και του ανθρώπου. Σκοτάδι - φως, καλό – κακό, όμορφο – άσχημο, υγιές – άρρωστο, δύναμη – αδυναμία, ικανότητα - ανικανότητα.


SPONSORED LINKS

"To διάβασμα είναι ένας άλλος τρόπος να είσαι κάπου."

Ζοζέ Σαραμάγκου

  • 1828 - Οι Μεγάλες Δυνάμεις, Ρωσία, Αγγλία και Γαλλία, υπογράφουν το πρωτόκολλο του Λονδίνου, το οποίο προβλέπει την αποχώρηση των οθωμανικών στρατευμάτων από την Ελλάδα.

© 2002-2018 MEDIA2DAY