ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Όσα είδαμε και όσα θα δούμε στο ΚΘΒΕ

Τον απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε και τον προγραμματισμό για την περίοδο 2018-19 παρουσίασε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Όσα είδαμε και όσα θα δούμε στο ΚΘΒΕ

Στον απολογισμό της θεατρικής χρονιάς που μόλις έφτασε στο τέλος της προχώρησε για λογαριασμό του ΚΘΒΕ ο καλλιτεχνικός του διευθυντής, Γιάννης Αναστασάκης. Όπως αναφέρει στο δελτίο τύπου που απέστειλε στα Μέσα, «την περίοδο 2017-18 το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνέχισε την αποφασιστική του προσπάθεια για να απαλλαγεί από μεγάλο μέρος παλαιών χρεών και να προσφέρει ταυτόχρονα υψηλό καλλιτεχνικό έργο. Στόχος, παράλληλα, ήταν η συνέχεια της συνεργασίας με όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

»Τα οικονομικά προβλήματα δεν ανέκοψαν την παρουσία του ΚΘΒΕ στην πόλη, στη Βόρεια Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παραστάσεις μας σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα , στη Αθήνα αλλά και το εξωτερικό. Ταξίδεψε στο Ισραήλ 13/2/2018 το « Δε σε ξέχασα ποτέ» στο Θέατρο Habima (Meskin Hall) - με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας- και η «Ασκητική» στο Πεκίνο καλεσμένη από το 18ο Φεστιβάλ meet in Beijing Arts Festival 10 και 11/5/18 -με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ.

»Η επανάληψη της καλοκαιρινής περιοδείας με το έργο «Επτά Επί Θήβας» ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και καλλιτεχνικά και εισπρακτικά. Το Βασιλικό Θέατρο άνοιξε το καλοκαίρι και πρόσφερε Καλλιτεχνικά Εργαστήρια στους μικρούς μας φίλους και την παράσταση «Και με τη …Νίκη» που την χάρηκαν 7.500 θεατές».

Συγκεκριμένα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής μίλησε με στοιχεία:
-Καθιερώθηκε για πρώτη φορά (2015-16) εισιτήριο των 5 ευρώ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, κι από το 2016-17 την Παρασκευή 10 ευρώ αλλά και δωρεάν είσοδο για τους ανέργους (πάνω από 17.000 άνεργοι έχουν παρακολουθήσει τις παραστάσεις δωρεάν). Η είσοδος στους ΑΜΕΑ είναι επίσης δωρεάν και το εισιτήριο για τους πολύτεκνους είναι 5 ευρώ.
-Περίπου 200.000 θεατές παρακολούθησαν την περίοδο 2017-18 τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ.
-Συνεχίστηκε η προσπάθεια για μείωση των αμοιβών στους Συντελεστές των παραστάσεων (σκηνοθέτες σκηνογράφους, ενδυματολόγους, μουσικούς, φωτιστές) κατά 30% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά πλέον το Θέατρο φροντίζει για την έγκαιρη αποπληρωμή τους.
-Το χρέος του ΚΘΒΕ μειώθηκε από τα 9 εκατομμύρια τον Αύγουστο του 2015 στα 2,2 εκατομμύρια σήμερα.

Δείτε ολόκληρο τον απολογισμό στα Σχετικά Έγγραφα στο τέλος του κειμένου.

Ο προγραμματισμός της επόμενης σεζόν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΘΒΕ, την ερχόμενη σεζόν θα απολαύσουμε μεταξύ άλλων:
-Στο θέατρο Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, το Χειμωνιάτικο Παραμύθι του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Σίλβιου Πουρκαράτε και τον Υπηρέτη Δύο Αφεντάδων σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα
-Στο φουαγιέ της ΕΜΣ τα Ορφανά σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά και το Τόσο Κοντά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζηβανού
-Στο Βασιλικό Θέατρο τα Περιμένοντας τον Γκοντό και Ντα σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη και Δημοσθένη Παπαδόπουλου αντίστοιχα, καθώς και τις Πυρκαγιές του Ουαζντί Μουαουάντ σε σκηνοθεσία Ιούς Βουλγαράκη
-Στη Μονή Λαζαριστών, τα Καληνύχτα Μαργαρίτα σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή, Υπέρ Ελλάδος σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου, Ελέφας σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη
-Στην Παιδική σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, τον Μεγάλη Περίπατο του Πέτρου σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά
-Στη νεανική σκηνή, το Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα σε σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη
-Στη βρεφική σκηνή, το Κοίτα! Σε σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα

Για λεπτομέρειες για τις παραστάσεις και για τις υπόλοιπες δράσεις του ΚΘΒΕ την επόμενη σεζόν, επιλέξτε το Σχετικό Έγγραφο ακριβώς από κάτω.

SPONSORED LINKS

"Οι περισσότερες γυναίκες που δεν αποκτήσαμε είναι αυτές που δεν τις το ζητήσαμε."

Marcel Pagnol, 1895-1974, Γάλλος συγγραφέας & σκηνοθέτης

  • 1909 - Γεννιέται ο Φερδινάνδος Πόρσε, ιδρυτής της ομώνυμης γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
    1922 - Ο Κεμάλ γνωστοποιεί στη Γαλλία ότι θα σεβαστεί τη συμμαχική ουδέτερη ζώνη αν η Τουρκία πάρει την Ανατολική Θράκη.
    1940 - Ανακαλύπτεται ελληνική προϊστορική λιμναία πόλη, αναγόμενη σε εποχή παλιότερη του 2000 π.Χ. στη λίμνη της Καστοριάς.
    1970 - Κραυγάζοντας "Ζήτω η Ελεύθερη Ελλάδα", ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολείται στη Γένοβα της Ιταλίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα.
    1982 - Χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε διαδικτυακή επικοινωνία ο smiley :-). Τη χρήση του συγκεκριμένου συμβόλου προτείνει ο Σκοτ Φάλμαν.

© 2002-2018 MEDIA2DAY