ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Γκαλά Όπερας στη μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη

Μια συναυλία στη μνήμη του προέδρου του Μεγάρου Χρήστου Δ. Λαμπράκη, τιμώντας τη μοναδική προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Γκαλά Όπερας στη μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη

Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 20:00 στην Αίθουσα Χ. Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, το Σωματείο Υποτροφίες Μαρία Κάλλας και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τιμούν την προσφορά του προέδρου τους Χρήστου Λαμπράκη στην Τέχνη και στον πολιτισμό, καθώς στις 21 Δεκεμβρίου 2019 συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το θάνατό του.

Στη μνήμη του, αφιερώνουν ένα λαμπρό γκαλά όπερας, στο οποίο πρωταγωνιστούν πέντε από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες λυρικούς τραγουδιστές: η υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση, η μεσόφωνος Άρτεμις Μπόγρη, ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος, ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς και ο βαθύφωνος Χριστόφορος Σταμπόγλης.

 
Με τη μουσική συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Νίκου Αθηναίου, θα ερμηνεύσουν αγαπημένες άριες, ντουέτα και σύνολα από τη «χρυσή εποχή» της όπερας, και συγκεκριμένα από τα έργα: «Έτσι κάνουν όλες» του Β. Α. Μότσαρτ, «Σταχτοπούτα» του Τζ. Ροσίνι, «Το ελιξίριο του έρωτα» και «Λουτσία ντι Λαμερμούρ» του Γκ. Ντονιτσέτι, «Ριγκολέτο», «Τραβιάτα», «Ντον Κάρλος» και «Μάκβεθ» του Τζ. Βέρντι.

Τιμώντας τη μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη, οι καλλιτέχνες και οι συντελεστές προσφέρουν αφιλοκερδώς τη συμμετοχή τους, ενισχύοντας το εκπαιδευτικό έργο των Φίλων της Μουσικής και των Υποτροφιών Μαρία Κάλλας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το ταλέντο δεν υπάρχει. Ταλέντο είναι να έχεις τη λαχτάρα να κάνεις κάτι."

Jacques Brel

  • 1943 - Πρώτη εκτέλεση στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου. Νεκρός πέφτει από τα πυρά ο έφεδρος υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Λεβί από τα Ιωάννινα «επειδή αποπειράθηκε να δραπετεύσει την ημέρα της σύλληψής του»

© 2002-2019 MEDIA2DAY