ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Mark Lanegan στο Gagarin

Ο Mark Lanegan στην Ελλάδα με την μπάντα του για δύο συναυλίες: την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στο Gagarin στην Αθήνα.

Ο Mark Lanegan στο Gagarin

Τέσσερα χρόνια μετά τις τελευταίες εμφανίσεις του στη χώρα μας, ο άνθρωπος που τόσο ταιριαστά χαρακτηρίστικε "post grunge Johnny Cash" επιστρέφει για δύο εμφανίσεις μπροστά στο ελληνικό κοινό.

Η χαρακτηριστικα «αντρική», «σαν χαλίκι» φωνή του και το επιβλητικά γοητευτικό παρουσιαστικό του θα ήταν αρκετά για να κάνει μια αξιοπρεπή καριέρα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ήταν αρκετό για τον Mark Lanegan, ο όποιος, επί τρείς δεκαετίες, επιδιώκει να ανανεώνεται διαρκώς και, εν τέλει, να ανατροφοδοτεί την σχέση του με το κοινό του.

Με αυτό τον τρόπο, έχει κατορθώσει να κάνει κάτι πραγματικά μοναδικό: να είναι η φωνή των Screeming Trees, των Queens of the Stone Age, των Soul Savers, των Gutter Twins, των Twillight Singers, των Mad Season, των UNKLE, του Moby, ο συνεργάτης της Isobel Campbell, της PJ Harvey και πολλών άλλων έξοχων καλλιτεχνών - κι όμως, να παραμένει ο Mark Lanegan, ο αυτόφωτος "anti-crooner" της γενιάς που ενηλικιώθηκε με το grunge.

Οι δύο συναυλίες του με την Mark Lanegan Band στην Ελλάδα εντάσσονται στα πλαίσια της περιοδείας για τον νέο δίσκο του με τίτλο "Somebody's Knocking", ο οποίος αναμένεται στις 18 Οκτωβρίου. Το πρώτο single "Stitch It Up" που μόλις κυκλοφόρησε, βρίσκει τον Mark σε έξοχη φόρμα.

Τη συναυλία της Αθήνας θα ανοίξουν οι Dustbowl. Από το 2008, όταν κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους "Troublebound & Lonesome”, έχουν γίνει συνώνυμο της εγχώριας americana/alt-country σκηνής, ενώ έχουν συνεργαστεί με ονόματα όπως οι Phil Shoenfelt, Jeremy Gluck και Chris Cacavas. Μόλις κυκλοφόρησαν τον νέο δίσκο τους “The Story of Mr. Dandy Gasoline”, όπου δίνουν μια νέα "ρεαλιστική" τροπή στον ήχο τους.

Τη συναυλία της Θεσσαλονίκης θα ανοίξουν οι Monofo, οι noise rockers που εμφανίζονται με μάσκες και κυκλοφόρησαν φέτος το ομώνυμο ντεμπούτο EP τους, ένα απο τα πλέον ενδιαφέροντα της εγχώριας παραγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το ταλέντο δεν υπάρχει. Ταλέντο είναι να έχεις τη λαχτάρα να κάνεις κάτι."

Jacques Brel

  • 1943 - Πρώτη εκτέλεση στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου. Νεκρός πέφτει από τα πυρά ο έφεδρος υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Λεβί από τα Ιωάννινα «επειδή αποπειράθηκε να δραπετεύσει την ημέρα της σύλληψής του»

© 2002-2019 MEDIA2DAY