ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

H Πάολα θα ερμηνεύσει Μίκη για πρώτη φορά!

Ο κόσμος μπορεί να έχει πράγματα να πει, αλλά κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει. Και κάπως έτσι θα ακούσουμε την Πάολα να ερμηνεύει Μίκη.

H Πάολα θα ερμηνεύσει Μίκη για πρώτη φορά!

Στα φετινά Πρέσπεια, ένα όνομα που δεν περιμέναμε να εμφανιστεί επιλέχθηκε από την Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, για να ερμηνεύσει τα κομμάτια του μεγάλου συνθέτη: Η Πάολα.

Η διάσημη λαϊκή τραγουδίστρια, η οποία έχει κάνει δεκάδες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια και έχει αποκτήσει φανατικό κοινό, θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά επισήμως κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη, στον Άγιο Αχίλλειο, νησί της Μικρής Πρέσπας.

Και επειδή πολλοί θα βιαστούν να μιλήσουν σχετικά με την επιλογή, θυμίζουμε ότι παλιότερα, η ερμηνεύτρια είχε δηλώσει πως θα ήταν τιμή της να τραγουδήσει Μίκη Θεοδωράκη, εφόσον ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν δεκτικός. Μάλιστα, είπε πως αν το κοινό αντιδρούσε άσχημα στην ιδέα, δεν θα το έκανε.

Και επειδή ακόμα και μετά από αυτό κάποιοι μπορεί να βιαστούν να μιλήσουν, θυμίζουμε και ότι ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι μισεί τις απαγορεύσεις σε ό,τι αφορά το ποιος θα ερμηνεύσει τα τραγούδια του—ή οποιοδήποτε τραγούδι. Το έργο ενός καλλιτέχνη, έχει πει, ξεφεύγει από εκείνον μόλις βγει στον κόσμο, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει ποιος είναι άξιος και μη να καταπιαστεί μαζί του. Εκτός από το κοινό και τον χρόνο.

Εμείς θα ευχηθούμε στην Πάολα καλή επιτυχία, αν και δεν την φοβόμαστε καθόλου. Το έχει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY