ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Madonna και Hatari έκαναν... άνω κάτω τη Eurovision

Δύο φορές εμφανίστηκε η παλαιστινιακή σημαία στην Eurovision του Τελ Αβίβ: Μία από τους χορευτές της Μαντόνα, και μία από τους Ισλανδούς Hatari.

Madonna και Hatari έκαναν... άνω κάτω τη Eurovision

Η EBU, European Broadcasting Union, αλλιώς γνωστή και ως «αυτοί που διοργανώνουν την Eurovision» περνούν τα τελευταία χρόνια δύσκολα προσπαθώντας να κρατήσουν αληθινό το “no politica” του μεγαλύτερου παγκοσμίως διαγωνισμού τραγουδιού. Πράγμα που, όπως έχουμε δει κάμποσες φορές τα τελευταία χρόνια, δεν τους πολυβγαίνει.

Το τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ που λέγεται «δεν μπορείς να κρατήσεις την πολιτική έξω από έναν διεθνή διαγωνισμό» έχει για πρωταγωνιστές την Μαντόνα και τους απολαυστικούς Ισλανδούς Hatari. Η μεν Μαντόνα έβαλε δύο χορευτές της, έναν με παλαιστινιακή σημαία και έναν με ισραηλινή, να εμφανιστούν αγκαλιασμένοι στη σκηνή του Τελ Αβίβ, χωρίς να έχει πάρει άδεια ούτε από την EBU ούτε από το KAN (την αντίστοιχη ΕΡΤ του Ισραήλ). Η EBU εξέδωσε ανακοίνωση που έλεγε, σε γενικές γραμμές, «της το είχαμε πει ότι εδώ δεν χωράν’ πολιτικά, δεν εγκρίνουμε».

Οι δε Hatari υποδέχθηκαν την ανακοίνωση της βαθμολογίας τους από το televoting, υψώνοντας παλαιστινιακές σημαίες στο green room –αν και η κάμερα βιάστηκε να απομακρυνθεί, τα λίγα δευτερόλεπτα που έμειναν στην οθόνη έφταναν και περίσσευαν για να ακουστεί το μήνυμά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Να ξέρεις να εξουσιάζεις τη διάθεσή σου, γιατί αν δεν υπακούει, τότε διατάζει."

Οράτιος, 65-8 π.Χ., Λατίνος ποιητής

  • 1920 - Ψηφίζεται η 19η Αναθεώρηση του Συντάγματος των Η.Π.Α., η οποία παραχωρεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.
    1960 - Κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι
    1991 - Ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, «φυλακίζεται» στο σπίτι του από πραξικοπηματίες

© 2002-2019 MEDIA2DAY