ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Κωστής Μαραβέγιας: Η μουσική για το θέατρο

Ο Κωστής Μαραβέγιας συναντά στη σκηνή του Μεγάρου τους μουσικούς της Καμεράτας και τους ηθοποιούς Νάντια Κοντογεώργη, Δήμητρα Σελεμίδου και Ίαν Στρατή.

Κωστής Μαραβέγιας: Η μουσική για το θέατρο

Μια πολύ ξεχωριστή συναυλία του πολυαγαπημένου και πολυδιάστατου Κωστή Μαραβέγια με τραγούδια και μουσικές του για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Από τον Αριστοφάνη έως τον Μολιέρο, από την Επίδαυρο και το Εθνικό Θέατρο έως το Θέατρο του Νέου Κόσμου και το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, ο Μαραβέγιας γράφει μουσική για την κωμωδία και για το δράμα, για μεγάλους και μικρούς: Λυσιστράτη, Εκκλησιάζουσες, Φιλάργυρος, αλλά και Το κορίτσι του λύκου, Monaksxà, Aneraida και το παιδικό Φωτεινό δωμάτιο. Μια ιδιαίτερη βραδιά στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης (Τετάρτη 10 Απριλίου, 8:30 μ.μ.), με τους Μουσικούς της Καμεράτας και τρεις πολυτάλαντους ηθοποιούς σε ρόλο τραγουδιστή: τη Νάντια Κοντογεώργη, τη Δήμητρα Σελεμίδου και τον Ίαν Στρατή.

«Έχω τη χαρά και τη συγκίνηση να συμπράττω με μια σπουδαία ελληνική ορχήστρα
που μας κάνει περήφανους με την παρουσία της στο εξωτερικό, με μια ευφάνταστη
και δημιουργική χορωδία που μεταμορφώνεται από λυρική χορωδία σε περιπαικτικό καυστικό αριστοφανικό χορό, πλαισιωμένη από αγαπημένους φίλους τραγουδιστές και ηθοποιούς. Μια γιορτή για τη συνάντηση της μουσικής με το θέατρο», σημειώνει ο Κωστής Μαραβέγιας για τη συνεργασία του με τους Μουσικούς της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής.

Ο ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό συνθέτης, που έχει υπογράψει τη μουσική σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραγωγές των τελευταίων χρόνων, συνέθεσε τραγούδια για κάθε χαρακτήρα υφαίνοντας τη μουσική σαν κοστούμι στα μέτρα του ηθοποιού που ερμηνεύει το ρόλο. Στη μουσική του, ο πυρήνας, η κεντρική ιδέα για το μοτίβο και τη μελωδία είναι πάντα ο λόγος των μεγάλων δραματουργών.

Τους εξαιρετικά προικισμένους ηθοποιούς και τους Μουσικούς της Καμεράτας θα καθοδηγήσει από το πόντιουμ ο μαέστρος Πάνος Βλάχος, ο οποίος έχει αναλάβει και την ενορχήστρωση των κομματιών.

Ερμηνεύουν
Νάντια Κοντογεώργη
Δήμητρα Σελεμίδου
Ίαν Στρατής

Μουσική διεύθυνση, ενορχήστρωση | Πάνος Βλάχος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το καλό πρέπει να το παίρνουμε όπου το βρίσκουμε."

Κωστής Παλαμάς, 1859-1943, Ποιητής

  • 1740 – Η Μαρία Θηρεσία αναλαμβάνει τον θρόνο της Αυστρίας.
    1827 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
    1922 - Έναρξη διαπραγματεύσεων για την Συνθήκη της Λωζάνης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY