ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Κυριακάτικες μουσικές matinée για τα 20 χρόνια του Πορεία

Το Θέατρο Πορεία κλείνει δύο δεκαετίες και το γιορτάζει με κυριακάτικες μουσικές matinée. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Κυριακάτικες μουσικές matinée για τα 20 χρόνια του Πορεία

ARIZONAmulató*

Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στις 15.00

Ο σημαντικότατος πιανίστας της τζαζ Γιώργος Κοντραφούρης και ο κοντραμπασίστας Βασίλης Κουτσονάνος θα μας ταξιδέψουν με συνθέσεις από τα μουσικά ρεύματα που επικρατούσαν στην Ευρώπη του Γιούγκερμαν και στην Αμερική του Ευγένιου Ο' Νηλ.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης, δάσκαλος τζαζ πιάνου στην Ακαδημία Sibeliusτου Ελσίνκι και Επίκουρος Καθηγητής τζαζ πιάνου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς από όλο τον κόσμο και έχει συμμετάσχει σε σημαντικές δισκογραφικές δουλειές.   

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για τον ίδιο εδώ

*Arizonamulató: Το καμπαρέ «Arizona», που επισκέφτηκε ο Γιούγκερμαν,ήταν διάσημο νυχτερινό κέντρο πολυτελείας του Μεσοπολέμου στη Βουδαπέστη. Στα τραπέζια του συνωστίζονταν πρέσβεις, πολιτικοί από την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, Ρώσοι εμιγκρέδες, ακόμη και πρίγκιπες.

Vildandendukkernedpå havetsbunn*

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στις 15.00

Η Nalyssa Green, που συνέθεσε τη μουσική για τις παραστάσεις μας Αγριόπαπια και Το Ευχαριστημένο, θα παίξει κομμάτια από τις παραπάνω παραστάσεις, καθώς και άλλα δικά της τραγούδια που ξεσήκωσαν το νεανικό κοινό! Η αυτοδίδακτη μουσικός παίζει πλήκτρα, κιθάρα, θέρεμιν και τραγουδά, έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει κυκλοφορήσει 3 προσωπικά άλμπουμ: τα “Barock” και “The Seed”, καθώς και το πρόσφατο και πρώτο της ελληνόφωνο “Μπλουμ”.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για την ίδια εδώ

* «Η αγριόπαπια βουτάει στον βυθό της θάλασσας», στα νορβηγικά. Η φράση, εμπνευσμένη από την Αγριόπαπια του Ίψεν, αποτελούσε τον στίχο μουσικού κομματιού που συνέθεσε η NalyssaGreen για την παράσταση του έργου στο θέατρο ΠΟΡΕΙΑ.  

Back to where we started from!

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 15.00

Μια από τις μεγαλύτερες μορφές της ethnic μουσικής διεθνώς, ο αγαπητός στο κοινό και ξεχωριστός τραγουδοποιός, συνθέτης και ουτίστας Χάιγκ Γιαζιτζιάν, με τη συνοδεία μερικών από τους μουσικούς του, θα μας θυμίσει μουσικές από τις πρώτες μας παραστάσεις Το κτήνος στο φεγγάρι και Φρεναπάτη, που έχει υπογράψει ο ίδιος, αλλά και τραγούδια από όλο το εύρος της καριέρας του.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ 

Περισσότερες πληροφορίες για τον ίδιο εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Πίσω από κάθε μεγάλη περιουσία κρύβεται ένα έγκλημα."

Honoré de Balzac

  • 1719- Το Λιχτενστάιν κηρύττει ανεξαρτησία από την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους.

© 2002-2019 MEDIA2DAY