ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Επιστρέφει το Woodstock!

Πενήντα χρόνια κλείνουν φέτος από το θρυλικό φεστιβάλ που έγραψε μουσική ιστορία, και η Νέα Υόρκη δονείται από τα νέα της επιστροφής του.

Επιστρέφει το Woodstock!

Πενήντα χρόνια πέρασαν από τότε που το Woodstock έγραψε παγκόσμια ιστορία ως το απόλυτο φεστιβάλ στην ιστορία των μουσικών φεστιβάλ.

Με την ευκαιρία της επερχόμενης επετείου, ο συνιδρυτής του θρυλικού φεστιβάλ Μάικλ Λανγκ επιβεβαίωσε στο Rolling Stone τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό, ότι στις 16, 17 και 18 Αυγούστου του 2019 στο Watkins Glen της Νέας Υόρκης, θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ που θα τιμήσει τα 50 χρόνια από το πρώτο και μοναδικό Woodstock.

Περισσότεροι από 60 καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής έχουν ήδη κλείσει για τις τρεις σκηνές του φεστιβάλ. «Θα είναι χιπ-χοπ και ροκ και κάποια από τα θρυλικά συγκροτήματα του αρχικού φεστιβάλ» είπε ο Λανγκ. Τα πρώτα ονόματα, για τα οποία τηρείται προς το παρόν σιγή ιχθύος, θα ανακοινωθούν στις αρχές Φεβρουαρίου.

«Το αυθεντικό φεστιβάλ του '69 ήταν μια αντίδραση της νεολαίας της εποχής για όσα μας έκαναν να νιώθουμε την υποχρέωση να παλέψουμε –πολιτικά δικαιώματα, ισότητα φύλων, αντιπολεμικό κίνημα– και έδωσε μορφή στην αποστολή μας να μοιραστούμε ειρήνη, αγάπη και μουσική. Σήμερα, βιώνουμε παρόμοιες δυσκολίες στη χώρα μας και ένα πράγμα που έχουμε μάθει είναι ότι η μουσική έχει τη δύναμη να φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Οπότε ήρθε η ώρα να αναβιώσουμε το πνεύμα του Woodstock και να ακουστούν οι φωνές μας» πρόσθεσε ο Λανγκ.

Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων με έκπτωση θα διατεθεί σε φοιτητές ηλικίας 18-25 ετών, μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου. Η γενική προπώληση των 100.000 εισιτηρίων θα ξεκινήσει σύντομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Οι πεποιθήσεις μπορούν να χειραγωγηθούν. Μόνο η γνώση είναι επικίνδυνη."

Frank Herbert, 1920-1986, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1921 - Αντιπαρατάσσονται τα αντίπαλα στρατεύματα Ελλήνων και Τούρκων στη Μικρά Ασία.
    1925 - Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος επιβάλλει τη βραχύβια δικτατορία του.
    1941 - Η ιταλική σημαία υψώνεται στην Ακρόπολη, δίπλα στη γερμανική και την ελληνική.
    1959 - Η Κούβα κρατικοποιεί 2,35 εκατομμύρια εκτάρια γης, σύμφωνα με τη νέα αγροτική μεταρρύθμιση.
    1991 - Η Γιουγκοσλαβία διασπάται. Σλοβενία και Κροατία κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους.

© 2002-2019 MEDIA2DAY