ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Χριστούγεννα στο Μέγαρο: Eoρταστικό γκαλά με την ΚΟΑ

Με ένα λαμπερό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου γιορτάζει η ΚΟΑ τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο.

Χριστούγεννα στο Μέγαρο: Eoρταστικό γκαλά με την ΚΟΑ

Με ένα λαμπερό πρόγραμμα με ορχηστρικά αποσπάσματα, άριες και ντουέτα από όπερες των Ροσσίνι, Ντονιτσέττι και Βέρντι αλλά και βιεννέζικα βαλς και οπερέτες του Γιόχαν Στράους και του Φραντς Λέχαρ υποδέχεται την καινούργια χρονιά η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο καθιερωμένο πλέον Εορταστικό γκαλά της στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ. Με τους μουσικούς της συμπράττουν, αυτή την Πρωτοχρονιά, ο σπουδαίος βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, η νεαρή και πολλά υποσχόμενη σοπράνο Βάσια Αλάτη και ο διεθνούς φήμης μαέστρος Γιώργος Πέτρου.

Διαχρονικά αγαπημένες μελωδίες από κοσμαγάπητες όπερες και οπερέτες…

…δίνουν έναν ιδιαίτερα χαρμόσυνο τόνο σε αυτό το μουσικό ρεβεγιόν για τον εορτασμό του νέου έτους. Το πλούσιο πρόγραμμα του γκαλά αρχίζει με Τζοακκίνο Ροσσίνι (1792-1868) και την κοσμαγάπητη Εισαγωγή από την όπερα Γουλιέλμος Τέλλος, την οποία διαδέχονται η κωμική άρια του Φίγκαρο «Largo al factotum» από τον δημοφιλέστατο Κουρέα της Σεβίλλης που θα ερμηνεύσει ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος.

Η βραδιά συνεχίζεται με τη δεξιοτεχνική άρια και την καμπαλέτα «Regnava nel silenzio… Quando rapito in estasi» από τη Λουτσία ντι Λαμμερμούρ του Γκαετάνο Ντονιτσέττι (1797-1848), την οποία θα αποδώσει η υψίφωνος Βάσια Αλάτη. Το πρώτο μέρος ολοκληρώνεται με δύο αποσπάσματα από ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του παγκόσμιου λυρικού ρεπερτορίου, την Τραβιάτα του Τζουζέππε Βέρντι (1813-1901): το πρελούδιο και το μεγάλο ντουέτο Βιολέττας-Τζόρτζο Ζερμόν «Madamigella Valery».

Από την ίδια όπερα θα ακουστεί επίσης, στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, η άρια «Di Provenza il mar» (Τάσης Χριστογιαννόπουλος), το οποίο θα αρχίσει με την Εισαγωγή από τους Σικελικούς εσπερινούς του Βέρντι. Για τη συνέχεια έχουν επιλεγεί απολαυστικά αποσπάσματα από βιεννέζικες οπερέτες. Η Βάσια Αλάτη, η νεαρή σοπράνο που είναι αποδέκτης της υποτροφίας Μαρία Κάλλας, θα τραγουδήσει την εκρηκτική άρια «Meine Lippen, sie küssen so heiss» από την κωμική οπερέτα Τζουντίτα του Φραντς Λέχαρ (1870-1948) και θα ερμηνεύσει με τον διεθνώς αναγνωρισμένο μονωδό Τάση Χριστογιαννόπουλο το ντουέτο «Lippen Schweigen» από την Εύθυμη Χήρα και πάλι του Λέχαρ καθώς και το διάσημο Ντουέτο του ρολογιού από τη Νυχτερίδα του Γιόχαν Στράους Υιού (1825-1899).

Βάσια Αλάτη | σοπράνο
Τάσης Χριστογιαννόπουλος | βαρύτονος

Μουσική διεύθυνση | Γιώργος Πέτρου

Συμπαραγωγή
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Καλύτερα να έχω δυναμικά άδικο παρά κακομοίρικα δίκιο."

Tallulah Bankhead, 1902-1968, Αμερικανίδα ηθοποιός

  • 325 - Η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος της Νίκαιας, κατά την οποία οι αρχηγοί της Χριστιανικής Εκκλησίας τιμούν την Αγία Τριάδα, υιοθετούν την Ομολογία Πίστεως (το «Πιστεύω»), και ορίζουν πότε θα εορτάζεται το Πάσχα.
    1530 - Γεννιέται ο Ιβάν ο Τρομερός, Τσάρος της Ρωσίας.
    1944 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι Σύμμαχοι απελευθερώνουν το Παρίσι από την Ναζιστική Γερμανία.
    1990 - Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αποφασίζει στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ.

© 2002-2019 MEDIA2DAY