ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Φίλα με ... στις γραμμές κι ας είναι Δευτέρα

Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η ομάδα Σπείρα Σπείρα σε ένα λαϊκό πρόγραμμα με φόντο τις γραμμές της Κωνσταντινουπόλεως σε καλούν να διασκεδάσεις παρέα με το διπλανό σου.

Φίλα με ... στις γραμμές κι ας είναι Δευτέρα

Συνθέσεις του Σπανού, του Τσιτσάνη, του Νικολόπουλου του Πιοβάνι και του Στίβι Γουόντερ παρελαύνουν χαοτικά με κοινό τους παρανομαστή τον Σταμάτη Κραουνάκη. Από αυτή τη μοναδικά αφαιρετική σύνθεση δεν θα μπορούσε να λείψει ο Καζαντζίδης, η Γερακίνα, ο Γούναρης, ένα ινδικό και το magnum opus των U2, One, σε στίχους Κραουνάκη. Φυσικά, στο βάθρο αυτού του μουσικού εγχειρήματος –και κάθε ελληνικού μουσικού εγχειρήματος- ο Μάνος Χατζιδάκις.

Δεν πρόκειται για κάποιο ποτ πουρί. Είναι ένα λαϊκό μιούζικαλ με θέμα του τον κύκλο της ζωής, ανεξαρτήτως τόπου και χρόνο. Μία ιστορία-νομάς με θέμα της την λαχτάρα για ερωτικό καημό. Από τα δάκρυα ενός χωρισμού μέχρι το χιούμορ και τη συντροφικότητα, ερμηνευμένα από οκτώ άνδρες και οκτώ όργανα. Από μαράκες και ντέφι μέχρι τσέλο. Τη βραδιά έρχεται να απογειώσει η εμφάνιση του Σταμάτη, επιβλητική, έτοιμη να σου εξάψει τη φαντασία και μετά να σε εξευμενίσει όπως μόνο εκείνος ξέρει, μe τα blues, τη σύγχρονη μορφή κάθαρσης.

Φίλα με στις Γραμμές, ο στερνός αποχαιρετισμός ενός κύκλου που θα ξεκινήσει τελικά πάλι από την αρχή. Ή το τέλος;

Ο Θοδωρής Καραγκούνης επιμελείται τα κουστούμια και ο Μπλουγουράς περίτεχνα τα φωτίζει. Συμμετέχουν οι “Dancers”, δύο κόκκινοι ερωτευμένοι, και το “Equus”, ένα διάτρητο άλογο, και τα δύο γλυπτά του Κωστή Γεωργίου.

dancers-κραουνακης

Φυσικά μαζί του η σατιρική ομάδα – ο Χορός θα έλεγε κανείς, Σπείρα Σπείρα. Μετά την περσινή τους πετυχημένη παράσταση με τίτλο «Παιδιά της Σφίγγας»-όπου σημειωτέον είχαν καλεσμένο τον Κραουνάκη- επανέρχονται στο προσκήνιο με το ίδιο μότο, αλλά καινούρια παράσταση.  «…Α να μην υπάρχει κανένας χωρίς ζευγάρι… Α να μην υπάρχει κανένας μονάχος…»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ο κόσμος δεν είναι ένα θλιβερό μέρος, είναι απλά μεγάλο."

Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, 1930-, Γάλλος σκηνοθέτης

  • 1819 - Ο Αλή Πασάς αναγκάζει τους κατοίκους της Πάργας να εκπαυριστούν στην Κέρκυρα και σε άλλα Επτάνησα.
    1839 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
    1882 - Πεθαίνει ο Κάρολος Δαρβίνος, άγγλος φυσιοδίφης, θεμελιωτής της Θεωρίας της Εξέλιξης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY