ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Ρεσιτάλ Κωνσταντή Σφέτσα - Νέλλης Σεμιτέκολο στο Μέγαρο

Έργα για τσέλο και πιάνο των Σνίτκε, Προκόφιεφ και Μπρίττεν ερμηνεύουν οι Κωνσταντής Σφέτσας και Νέλλη Σεμιτέκολο στο Μέγαρο Μουσικής.

Ρεσιτάλ Κωνσταντή Σφέτσα - Νέλλης Σεμιτέκολο στο Μέγαρο

Δύο έλληνες καλλιτέχνες με διεθνή πορεία, πολλές ηχογραφήσεις στο ενεργητικό τους και ιδιαίτερη αγάπη για το σύγχρονο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, ο τσελίστας Κωνσταντής Σφέτσας και η πιανίστα Νέλλη Σεμιτέκολο, θα μοιραστούν τη σκηνή της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, σε ένα ρεσιτάλ μουσικής δωματίου αφιερωμένο στον Άλφρεντ Σνίτκε, στον σπουδαίο ρώσο μεταμοντερνιστή.

Στον πυρήνα του προγράμματός τους βρίσκονται δύο σημαντικές συνθέσεις για βιολοντσέλο και πιάνο του Σνίτκε, η μελαγχολική Πρώτη σονάτα (1978) και η Musica nostalgica. Τα δύο έργα του κορυφαίου εκπροσώπου της νέας ρωσικής μουσικής συνδυάζονται με μια ώριμη σύνθεση του Σεργκέι Προκόφιεφ, τη Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο σε ντο μείζονα και με την Πρώτη σουίτα για σόλο βιολοντσέλο του Μπέντζαμιν Μπρίττεν, αναδεικνύοντας τις όχι και τόσο απροσδόκητες συνάφειες ανάμεσα σε τρεις μεγάλες μορφές της μουσικής του 20ού αιώνα.

Η εμφάνιση του Κωνσταντή Σφέτσα και της Νέλλης Σεμιτέκολο στο Μέγαρο εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου Άλφρεντ Σνίτκε, ο οποίος πραγματοποιείται φέτος, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατό του (1934–1998).

Το πρόγραμμα
Άλφρεντ Σνίτκε
Musica nostalgica, για βιολοντσέλο και πιάνο
Σεργκέι Προκόφιεφ
Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο σε ντο μείζονα, έργο 119
Μπέντζαμιν Μπρίττεν
Σουίτα για σόλο βιολοντσέλο αρ. 1, έργο 72
Άλφρεντ Σνίτκε
Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο αρ. 1

Νικητές διαγωνισμού

Αγγελικη Γιωτοπουλου
Αντωνία Χατζή

SPONSORED LINKS

"Τα όρια ενός ανθρώπου καθορίζονται από τα όρια της γλώσσας του"

Λούντβιχ Βίτγκενσταϊν, Αυστριακός φιλόσοφος

  • 1924 - Η Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας μετονομάζεται σε Λένινγκραντ.

    1965 - Φεύγει από τη ζωή ο Ουίνστων Τσώρτσιλ, Βρετανός πολιτικός, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου κατά την διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY