ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

O Eric Gales στον Σταυρό του Νότου

O εκπληκτικός Eric Gales επιστρέφει για μια ακόμη blues και rock εμπειρία ξεσηκώνοντας εκ νέου το κοινό με την δεξιοτεχνία του και την εκρηκτική του παρουσία επί σκηνής.

O Eric Gales στον Σταυρό του Νότου

Τον εκπληκτικό κιθαρίστα Eric Gales θα έχουμε την τύχη να απολαύσουμε και πάλι στην χώρα μας την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, με την Αθήνα να αποτελεί ξανά σταθμό της περιοδείας του, μετά την πρώτη του πολυσυζητημένη εμφάνιση τον περασμένο Μάρτιο.

O Eric Gales κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ “The Eric Gales Band ” το 1991, σε ηλικία 16 ετών, αποδεικνύοντας πως ήταν ένα παιδί θαύμα και κάνοντας κοινό και κριτικούς να αναφέρονται σ’ αυτόν ως “μετενσάρκωση του Jimi Hendrix”. Άλλωστε είναι πολλά τα κοινά των δύο καλλιτεχνών οι οποίοι με την εκφραστικότητά τους και την -αριστερόχερη- δεξιοτεχνία τους στην κιθάρα συγκινούσαν και συγκινούν το κοινό.

H κυκλοφορία συνολικά δεκατεσσάρων προσωπικών άλμπουμ καθώς και πολυάριθμες συνεργασίες, σε μία καριέρα που εξελίχθηκε σαν σίφουνας, τον οδήγησαν να δουλέψει με τον μεγάλο μουσικό παραγωγό Fabrizio Grossi (Alice Cooper, Joe Bonamassa, Billy F. Gibbons, Ice T, Slash, Steve Vai κ.ά) ενώ για το νέο του album "Middle of the Road" που κυκλοφόρησε το 2017 ο ίδιος λέει "Ο δίσκος αυτός θα με πάει όπου δεν έχω βρεθεί ως τώρα και όπου ήθελα πάντα να πάω".

Blues και rock, τραγούδια από τη δισκογραφία του, διασκευές γνωστών αγαπημένων, αλλά και λιγότερο γνωστών τραγουδιών αλλά και κομμάτια από τον τελευταίο του δίσκο θα επιχειρήσουν να μας ταξιδέψουν στον δικό του κόσμο και θα γεμίσουν την Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου με τη μαγεία της φωνής και της κιθάρας του Eric Gales σε μια βραδιά που προμηνύεται ανατρεπτική την Κυριακή 25 Νοεμβρίου.

Διπλές προσκλήσεις κερδίζουν οι:

Γιώργος Ηγουμενάκης
Βλάσης Φίλης
Έρη Βραχά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους απ’ αυτά που δεν ξέρουν, αλλά απ’ αυτά που ξέρουν και κυρίως από το πώς τα ξέρουν."

Βωβενάργκ, 1715-1747, Γάλλος γνωμικογράφος

  • 627 - Ο Ηράκλειος του Βυζαντίου νικά τους Πέρσες στην Μάχη της Νινευή.
    1821 - Γεννήθηκε ο Γάλλος συγγραφέας Γκιστάβ Φλωμπέρ.
    1963 - Η Κένυα αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

© 2002-2019 MEDIA2DAY