ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Takis Paterelis Quartet στον Κήπο του Μεγάρου

Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου το Τakis Paterelis Quartet ζωντανεύει στον Κήπο του Μεγάρου το θρυλικό άλμπουμ A Love Supreme του John Coltrane.

Takis Paterelis Quartet στον Κήπο του Μεγάρου

«Η μουσική μου είναι η πνευματική έκφραση
του ποιος είμαι: η πίστη μου, η γνώση μου,
η υπόστασή μου.»
John Coltrane

«A Love Supreme», το άλμπουμ σταθμός στην πορεία του σπουδαίου σαξοφωνίστα John Coltrane, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή τζαζ συναυλία στον Κήπο από το Τakis Paterelis Quartet, την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, με το οποίο ανοίγουν οι φθινοπωρινές μουσικές βραδιές στην πιο όμορφη μουσική όαση της πόλης.

Όσοι παρακολουθήσουν τη συναυλία, θα μυηθούν στα «μυστικά» της μουσικής του Coltrane, μέσα από αυτό το εμβληματικό έργο σε τέσσερα μέρη με στοιχεία ατονικής μουσικής που άνοιξε νέους ορίζοντες στην τζαζ. Πρόκειται επί της ουσίας για έναν θρησκευτικό ύμνο, στη βάση του οποίου στέκεται η υπέρτατη αγάπη για την ύπαρξη. Για τον πνευματικά ανήσυχο John Coltrane, η ύπαρξη ήταν το άλλο πρόσωπο του Θεού (όποιο όνομα κι αν είχε Αυτός). Το 1964 ο κορυφαίος τζαζίστας κατέθεσε στην ανθρωπότητα αυτή τη σημαντική σύνθεσή του που όμοιά της δεν έχει υπάρξει έκτοτε στην ιστορία της τζαζ.

Ελάτε να βυθιστούμε λοιπόν στον κόσμο του «A Love Supreme» από το κατεξοχήν κατάλληλο κουαρτέτο για τη μουσική αυτή, το Κουαρτέτο του Τάκη Πατερέλη. Ενός μουσικού αφοσιωμένου στη τέχνη του, που μαθαίνει συνεχώς –ακόμα και τώρα– από τον μεγάλο δάσκαλο John Coltrane.

Τάκης Πατερέλης│τενόρο σαξόφωνο
Κωστής Χριστοδούλου│πιάνο
Περικλής Τριβόλης│κοντραμπάσο
Δημήτρης Κλωνής│τύμπανα

Δημήτρης Δημητριάδης│ηχοληψία


SPONSORED LINKS

"Η Λογική υπήρχε πάντα, αλλά όχι πάντα σε λογική μορφή."

Καρλ Μαρξ

  • 1579 - Υπογράφεται η Συνθήκη της Ουτρέχτης με την οποία σηματοδοτείται η δημιουργία του κράτους των Κάτω Χωρών.

    1973 - Θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση, γιου του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση.

    1989 - Φεύγει από τη ζωή ο Σαλβαδόρ Νταλί, ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους του 20ού αιώνα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY